حنعمل مع بعض احلى صدور فراخ مشوية بصوص الباربكيو بطريقة سهلة حتخلى الفراخ تذوب فى الفم – دى من الاطباق المفضلة اللى ولادى بيعشقوها – وكمان تصلح للتقديم فى العزومات بشكل شيك ومغرى
المقادير (لاربعة افراد)
- صدر فرخة مخلى من العظم والجلد
- بصلة متوسطة
- ربع كوب خل
- معلقة صغيرة ملح
- معلقة صغيرة روزمارى مطحون
- عصير ليمونة
- اوراق بقدونس للتجميل
لعمل الصوص
- المتبقى من خلطة البصل (او 3 معالق كبيرة خل)
- معلقة كبيرة زبدة او سمن بلدى
- معلقة صغيرة نشا
- كوب حليب او زبادى او رايب او شرش
الطريقة
- نقشر البصلة ونقطعها ونضربها فى الكبة مع الخل والملح والليمون والروزمارى حتى يصير البصل عجينة ناعمة
- نفصل فصى الصدر اذا لم يكونوا مفصولين ثم نقطع كل صدر شريحتين سميكتين
- نغمس كل شريحة فى خلطة البصل ونتركهم منقوعين فى الخلطة فى الثلاجة 4 ساعات والافضل ليلة قبل الشوى
- ندهن طاسة تيفال كبيرة بفرشة زيت ونسخنها على نار عالية ثم نرص الصدور فى الطاسة
- بعد 3 دقائق نقلب الصدور على ظهرها ونغطى الطاسة على نار هادية 10 دقائق
- نقلب الصدور على الوجه الاخر ونغطيها 10 دقائق اخرى
- نرفع الغطاء – ولو لقينا جنب ابيض لسة مبقاش لونه ذهبى نعلى النار عليه دقيقة واحدة حتى يكتسب لون الشوى مع الحذر حتى لا يحترق ويسود
- نرفع الصدور من الطاسة ثم نبدأ فى عمل الصوص فى نفس الطاسة مستفيدين من نكهة الشوى العالقة بها:
طريقة عمل الصوص
- نصب فى نفس الطاسة ما تبقى من خلطة البصل اللى كانت الصدور منقوعة فيها – ولو لم يتبقى شئ نضع فى الطاسة قليل من الخل – ونضع الزبدة ثم بمعلقة سليكون نمسح كل الطاسة لتحرير بقايا الشوى العالقة فى الطاسة ونقلبها فى خلطة البصل والخل والزبدة
- نذيب النشا فى الحليب ثم نصبه فى الطاسة ونقلب على نار متوسطة بضع دقائق حتى يصبح الصوص بنى ثقيل
- نصب الصوص على الصدور المشوية فى اطباق التقديم وننثر قليل من اوراق البقدونس عليها وبجوارها حلقات طماطم
- اذا تبقى شئ من الدجاج المشوى نقدر نسخنه مع الصوص فى طاسة صغيرة مع اضافة قليل من الماء ونغطى الطاسة على نار هادية 5 دقائق مع قلب الصدر على ظهره فى منتصف الوقت حتى يسخن جيدا من الناحيتين
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق