المقادير
- كيلو باذنجان عروس اسود متوسط اطول
- معلقة ثوم مهروس او 6 فصوص ثوم (أو ملعقة صغيرة بودرة ثوم)
- 4 ملاعق كبيرة خل
- 2 ثمرة فلفل رومى أخضر
- قرن فلفل حامى او ملعقة صغيرة شطة
- 2 ملعقة صغيرة ملح
- ملعقة صغيرة كمون
- 1 كوب ماء للسلق
الطريقة
- تقطع الأطراف الخضراء من الباذنجان ويغسل جيداً ثم نقسمه بالسكين نصفين بالطول
- يسلق مع كوب ماء واحد فى إناء مغطى على نار هادئة جداً حتى يصبح طرى – حوالى 20 دقيقة
- نأخد نصف كوب من ماء السلق ونقلب فيه الثوم المهروس والملح والكمون والخل – ثم نصب الكل فى حلة البانجان
- نقطع الفلفل الرومى وقرن الفلفل قطع صغيرة ونقلبهم مع البانجان
- نضع العلبة فى الثلاجة لليوم التالى – وكلما مرت أيام أكثر تزيد طعامته
وبألف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق