13 أبريل 2014

بيض بجبنة الروكفور والطماطم والفلفل

IMG_0544اليكم طبق بيض لذيذ ومبتكر بطريقة جديدة – سر النكهة الطيبة فيه تأتى من الجبنة الروكفور – طبعا الطماطم والفلفل الرومى – الفلفل الحامى اختيارى وان كان بصراحة بيخلى الطعم خطييييير!

المقادير

  • معلقة كبيرة سمن بلدى او زبدة
  • 3 ثمرات طماطم
  • 2 ثمرة فلفل رومى أخضر
  • 2 قرن فلفل حامى
  • 30 جرام جبنة روكفور
  • معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
  • نصف معلقة صغيرة ملح
  • بعض الخضرة لتجميل الطبق

الطريقة

  • نسخن السمن فى طاسة كبيرة
  • نضرب الطماطم والفلفل بنوعيه فى الكبة ضربات قصيرة بحيث نحصل على قطع صغيرة وليس عصير – ثم نصبهم فى الطاسة ونقلبهم مع السمن
  • نضرب البيض مع الملح والفلفل فى الخلاط ثم نصبهم فى الطاسة ونقلب الكل على نار عالية – او نغطى الطاسة ونتركها على نار هادية جداً مع التقليب بين الحين والآخر

نرش قليل من الخضرة على وش الطبق وتقدم ساخنة – مناسبة للفطار او العشاء – وممكن تتعمل منها ساندوتشات روعة

الطبق دة هو فطارى المفضل – لذيذ وصحى ومشبع

ياريت تجربوه وتكتبوا هنا تعليق عشان اعرف رأيكم – وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق