اليكم طبق بيض لذيذ ومبتكر بطريقة جديدة – سر النكهة الطيبة فيه تأتى من الجبنة الروكفور – طبعا الطماطم والفلفل الرومى – الفلفل الحامى اختيارى وان كان بصراحة بيخلى الطعم خطييييير!
المقادير
- معلقة كبيرة سمن بلدى او زبدة
- 3 ثمرات طماطم
- 2 ثمرة فلفل رومى أخضر
- 2 قرن فلفل حامى
- 30 جرام جبنة روكفور
- معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- نصف معلقة صغيرة ملح
- بعض الخضرة لتجميل الطبق
الطريقة
- نسخن السمن فى طاسة كبيرة
- نضرب الطماطم والفلفل بنوعيه فى الكبة ضربات قصيرة بحيث نحصل على قطع صغيرة وليس عصير – ثم نصبهم فى الطاسة ونقلبهم مع السمن
- نضرب البيض مع الملح والفلفل فى الخلاط ثم نصبهم فى الطاسة ونقلب الكل على نار عالية – او نغطى الطاسة ونتركها على نار هادية جداً مع التقليب بين الحين والآخر
نرش قليل من الخضرة على وش الطبق وتقدم ساخنة – مناسبة للفطار او العشاء – وممكن تتعمل منها ساندوتشات روعة
الطبق دة هو فطارى المفضل – لذيذ وصحى ومشبع
ياريت تجربوه وتكتبوا هنا تعليق عشان اعرف رأيكم – وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق