اليكم طريقة سهلة جدا لتحضير جبنة كاسات للفرد فى السندوتشات – وكمان لو عاملين ريجيم ممكن نعملها طرية حتبقى حلوة قوى لما نغمس فيها الخس او الجرجير – مع ملاحظة ان فى الحالة دى حتبقى اطرى من جبنة الكاسات – ودة مقصود عشان تبقى مناسبة للتغميس مع الخس والجرجير – الفرق الوحيد بين جبنة الكاسات والجبنة الطرية ان جبنة الكاسات حنعملها بالزبدة – اما الجبنة الطرية فحنستخدم زيت
المكونات
- ربع كيلو جبنة اسطمبولى ناشفة (لا تشتريها اذا كانت طرية) – او ربع كيلو جبنة شيدر مبشورة – او خليط شيدر ورومى مبشورين
- ربع كيلو حليب
- ثمن كيلو زبدة او زيت دوار شمس
- قرن فلفل حامى (اختيارى)
الطريقة
- لو عايزين جبنة كاسات متماسكة نستخدم زبدة – اما لو عايزين جبنة طرية للتغميس مع الخس والجرجير نستخدم زيت بدل الزبدة
- فى حالة استخدام جبنة شيدر او رومى: نسخن الحليب مع الجبنة المبشورة والزبدة على نار هادية لغاية ما يسيحوا خالص
- نفرم قرن الفلفل جيدا مع قليل من الحليب فى خلاط – ثم نصب باقى المكونات ونضربهم ضرب مبرح على أعلى سرعة لمدة 3 دقائق على الأقل
- نصب الخليط فى برطمان زجاجى او علبة بلاستيك ونضعه فى الفريزر نصف ساعة وبعدين فى الثلاجة
- فى اليوم التالى حيبقى متماسك أكتر وتقيل عن اليوم الاول
- نفرده بالمعلقة لعمل السندوتشات – او نغمس فيه اوراق خس او جرجير – او نرش منه على اطباق السلطة الخضراء مع حلقات زيتون لتعطى طعم السلطة اليونانى الرائعة
الطريقة دى موفرة جدا – فباستخدام تلك الالة الحاسبة نجد أن الكيلو من الجبنة الطرية الاسطمبولى يقف ب14ج و40 قرش فقط – والكيلو من الشيدر او الرومى ب27ج – قد يزيد او يقل حسب سعر شرائك للمكونات طبعا – ويمكنك استخدام تلك الالة الحاسبة بنفسك لمعرفة ما تكلفته بالضبط
دة غير ان الجبنة الطرية بتقعد اكثر بكتير ومش بتخلص بسرعة زى أى جبنة عادية – وطبعا ممكن تضاعفوا المقادير بنفس النسب – يعنى مثلا نص جبنة ونص حليب وربع زبدة او زيت حيدونا كيلو وربع جبنة كاسات او جبنة طرية
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق