زمان كان ابى يشترى لنا لحمة ويضع معها بصل وفلفل رومى وطماطم ويلفهم كلهم فى ورق اللحمة التخين بتاع جزارين زمان – ويذهب بها الى الفرن حيث يضعونها فى صاج ويشونها فى الفرن – وبمجرد فتح الورقة فى البيت تخرج رائحة روعة – كانت طعمها خيالى لا يقارن باى شئ اخر
اليوم يستبدل البعض ورقة اللحمة اللى انقرضت بورق فويل – لكن هناك مخاطر من طهى الطعام فى الورق الفويل – عشان كدة حنعمل نفس الطريقة بدون لا ورق ولا فويل – وحنعملها حتى من غير فرن – على البوتاجاز بطريقة الطهى البطئ عشان ناكل لحمة تذوب فى الفم ذوباناً
المقادير
- معلقتين سمن بلدى ومعلقتين زيت
- معلقة ثوم مهروس
- نصف كيلو مكعبات لحم كندوز
- 3 بصلات كبار
- 3 فلفل اخضر رومى كبير
- قرن فلفل اخضر حامى
- 5 حبات طماطم كبيرة
- ربع كوب خل
- ملح وفلفل وورق لورا مطحون وملح صينى وكبابة صينى او بهارات
- ورق عودين بقدونس
الطريقة
- نقطع بسكين حامى اللحمة الى شرائح سمكها تقريبا نصف سمك صباع الايد – التقطيع بيبقى اسهل لما تكون مكعبات اللحمة مجمدة وفكت قليلا
- نقشر البصل ونقطعه هو والطماطم اثمان مثل فصوص البرتقال
- نقطع الفلفل قطع متوسطة الحجم
- نشوح الثوم مع السمن والزيت فى حلة متوسطة الحجم – ثم نضيف طبقة واحدة من شرائح اللحم ونشوحه دقيقة على كل جانب – مجرد يتغير لونها من الاحمر الى البنى
- نخرج الشرائح اللى اتشوحت فى طبق ونشوح كمية أخرى – ونستمر حتى ننتهى من تشويح كل اللحم
- فى نفس السمن نحمر شرائح البصل والفلفل لتأخذ نفس طعامة اللحمة
- فى هذه الاثناء نرش الملح وكل التوابل على اللحمة ونقلبهم كويس
- بعد ما البصل ياخد لون وردى نصب فوقه شرائح اللحم ثم نصب فوقهم شرائح الطماطم
- نصب الخل فى الطبق الى كان فيه اللحم حتى ياخذ بقايا التوابل ثم نصبه فى الحلة
- نغطى الحلة ونتركها 4 ساعات على أهدى نار ممكنة مثل الشمعة
- اذا وجدنا سوائل كثيرة فى الحلة نرفع الغطاء حوالى نصف ساعة اضافية حتى تقصر وتتركز طعامتها
- عند الغرف نرش بعض اوراق البقدونس على الوش
- اسرتى تحب ان تغطى اطباق الارز الابيض بشرائح اللحم والبصل والفلفل والطماطم مع الصوص الخيالى بتاعهم – وانا اعشق كل ما سبق لكن بدل الارز اضعهم فوق طبق سلطة ضخم مكون من قطع طماطم ووخيار فقط – ما اقولكوش على الطعامة – تجنن بجد
جربوا الطريقة السهلة دى وان شاء الله حتدعولى – وكل افراد اسرتكم حيدعولكم كمان
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق