آخر تحديث: 26-06-2018
عند فرم الثوم وتجميده فى الفريزر كان بيجمد ويبقى مثل الاسمنت – واخيرا توصلت لاكتشاف خطير اتعلمته من بائعة ثوم فى السوق تجعل الثوم فى الفريزر يحتفظ بقوامه الطرى كما هو فيسهل الاخذ منه بالمعلقة بمنتهى السهولة فى اى وقت – ويفضل طرى ومحتفظ بنكهته ولونه لمدة سنة – وقد بحثت فى هذا الامر ووجدت له سبب علمى – فبينما الماء يتجمد عند درجة صفر – لا يتجمد المحلول الملحى الا عند درجة -21 بينما اقصى درجة للفريزر هى -18 وبالتالى لا يصل الى درجة تجمده – وهذا هو سر عدم تجمد الثوم اذا خلطناه بالملح
المقادير
- مقدار ثوم مفروم
- عشر مقدار ملح
يعنى مثلا لو:
- كيلو ثوم مقشر نضع عليه 100جم ملح
- 2 كيلو مقشر نضع عليه 200جم ملح او مقدار كوب
- كل 5 كيلو مقشر نضع عليه كيس ملح 500جم
(يوزن الثوم هنا بعد تقشيره وتجهيزه للفرم)
الطريقة
- نضرب فصوص الثوم المقشر مع الملح فى الخلاط او الكبة – لا نضرب كثيرا – عايزينه خشن شوية وليس ناعم كالمرهم
- اذا كان الثوم جديد ممكن نضرب معاه جزء من العنق الأخضر بعد غسله جيدًا تقشيره – ففيه نفس نكهة الثوم
- نحفظه فى برطمان او علبة محكمة الغلق فى الفريزر
- عند الاستخدام نغرف منه بملعقة حنلاقيه طرى وجميل
وممكن نضرب جنزبيل طازج مع الثوم بيدى الاكل طعم رائع بنكهة هندية محببة – المقادير بنفس النسبة ايضاً – يعنى لو كيلو فصوص ثوم وكيلو جنزبيل طازج نضع عليهم 200جم ملح – بيفضل برضه طرى فى الفريزر وجاهز للأخذ بالمعلقة فى اى وقت
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق