19 يوليو 2015

طريقة حفظ الثوم المفروم طرى فى الفريزر

آخر تحديث: 26-06-2018

عند فرم الثوم وتجميده فى الفريزر كان بيجمد ويبقى مثل الاسمنت – واخيرا توصلت لاكتشاف خطير اتعلمته من بائعة ثوم فى السوق تجعل الثوم فى الفريزر يحتفظ بقوامه الطرى كما هو فيسهل الاخذ منه بالمعلقة بمنتهى السهولة فى اى وقت – ويفضل طرى ومحتفظ بنكهته ولونه لمدة سنة – وقد بحثت فى هذا الامر ووجدت له سبب علمى – فبينما الماء يتجمد عند درجة صفر – لا يتجمد المحلول الملحى الا عند درجة -21  بينما اقصى درجة للفريزر هى -18 وبالتالى لا يصل الى درجة تجمده – وهذا هو سر عدم تجمد الثوم اذا خلطناه بالملح

المقادير

  • مقدار ثوم مفروم
  • عشر مقدار ملح

يعنى مثلا لو:

  • كيلو ثوم مقشر نضع عليه 100جم ملح
  • 2 كيلو مقشر نضع عليه 200جم ملح او مقدار كوب
  • كل 5 كيلو مقشر نضع عليه كيس ملح 500جم
    (يوزن الثوم هنا بعد تقشيره وتجهيزه للفرم)

الطريقة

  • نضرب فصوص الثوم المقشر مع الملح فى الخلاط او الكبة – لا نضرب كثيرا – عايزينه خشن شوية وليس ناعم كالمرهم
  • اذا كان الثوم جديد ممكن نضرب معاه جزء من العنق الأخضر بعد غسله جيدًا تقشيره – ففيه نفس نكهة الثوم
  • نحفظه فى برطمان او علبة محكمة الغلق فى الفريزر
  • عند الاستخدام نغرف منه بملعقة حنلاقيه طرى وجميل

وممكن نضرب جنزبيل طازج مع الثوم بيدى الاكل طعم رائع بنكهة هندية محببة – المقادير بنفس النسبة ايضاً – يعنى لو كيلو فصوص ثوم وكيلو جنزبيل طازج نضع عليهم 200جم ملح – بيفضل برضه طرى فى الفريزر وجاهز للأخذ بالمعلقة فى اى وقت

وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق