دى طريقة جديدة وسهلة جدا حنحصل بيها على طعم كفتة الحاتى من غير تعب عمايل الكفتة
المقادير
- نصف كيلو لحم مفروم
- نصف كيلو بصل
- 3 حبات فلفل رومى أخضر
- قرن فلفل حامى اخضر
- ذرة قرفة
- معلقة صغيرة كبابة صينى
- معلقة صغيرة ملح
الطريقة
- نضع اللحمة المفرومة فى حلة بدون ماء على نار عالية مع التقليب لحد ما تتلسع من القعر – نحك القعر ونستمر فى التقليب
- نفرم البصل والفلفل فى الكبة ثم نقلبه فى حلة اللحم ونستمر فى التقليب على نار عالية
- بعد ما البصل يحمر نغطى الحلة على نار هادية ربع ساعة
- نرفع الغطاء ونتركها على النار حتى تجف تماما من أى سوائل
- نستمر فى التقليب حتى تتلسع ثم نحك القعر ونستمر فى التقليب كل فترة
- فى النهاية نضع القرفة والملح والكبابة الصينى ونقلب دقيقة ثم نطفى النار
- تقدم ساخنة – اما كخلطة فوق الارز مع سلطة خضراء او فى سندوتشات مع سلطة طحينة
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق