تحديث
كتبت لكم طريقة صحية افضل هنا
كل الناس بتحب الخيار المخلل – لكن الجاهز بيبقى معمول بملح كتير جدا عشان يحفظه – وياريته ملح كويس – دول بيستخدموا ارخص الانواع للأسف
عندى لكم طريقة تخليل بيتى نظيفة وصحية بملح أقل 3 مرات من المخلل الجاهز – لان كثرة الملح يضر بالصحة وخصوصا لمرضى الضغط – انا شخصيا باعمله لاسرتى بصفة دائمة فى البيت والكل بيحبه مع الفطار والغدا والعشا – مش محتاجين برطمانات تخليل لان طريقتى سهلة جدا وحتديكى خيار مخلل مقرمش – حنخلل الخيار إما فى حلة – لو بناكل منه كتير – او فى اكياس بلاستيك – طريقة الاكياس ميزتها انها محكمة وبالتالى لايدخلها الهواء اللى بيسبب تلف المخللات ويخليها طرية وتكون ريم على الوش – وكمان اسهل فى الحفظ مباشرةً فى الثلاجة بمجرد مايتم التخليل بدون ما نحتاج ننقله من البرطمان لاكياس الثلاجة
المقادير
- 2 كيلو خيار تخليل صغير طازج وناشف
- لتحضير ماء التخليل:
- 3 لتر ماء
- 250جم خل (كوب 250جم)
- 90جم ملح (لعمل محلول ملحى بنسبة 3%)
- بعض قرون فلفل حامى او معلقة صغيرة شطة (اختيارى لمن يحب الشطة)
- معلقة كبيرة ثوم مهروس
- فلفلاية رومى كبيرة او 2 صغير
الطريقة
- نغسل الخيار جيدا مع نزع الورد البرتقالى من بوز الخيار المدبب
- نترك الخيار فى صفاية حتى يجف ثم نضعه فى حلة كبيرة
- فى حلة أخرى نغلى الماء مع الخل والملح والشطة
- نصب الماء المغلى على الخيار
- بعد شوية نقلب الخيار بمعلقة كبيرة بحيث اللى فوق ينزل تحت
- بعد مايبرد نضيف الثوم ونقلبه فى ماء الخيار
- نغطى حلة الخيار وبعد ساعة يكون جاهز للأكل
- ممكن نسيبه فى الحلة وناخد منه كل يوم لو بيخلص فى اسبوع مثلا
- اما لو بناكل منه قليل وحيقعد اسابيع يبقى نشيله فى اكياس فى الثلاجة:
- نحكم غلق كل كيس بعد طرد الهواء منه وذلك بدفع بعض من ماء التخليل لأعلى الكيس اثناء لفه حتى لا نترك فرصة لتسلل أى هواء لداخل الكيس
ياريت تعملوا خيار مخلل دايما فى البيت – الصغار والكبار بيحبوه – فهو مفيد للكل خصوصا الاطفال لو مالهومش فى السلطة – كدة حياكلوا خضروات بطعم بيحبوه يمشى مع كل الاكلات والسندوتشات طوال اليوم
حافظوا على صحتكم بتجنب شراء المخلل الجاهز واعملوه فى البيت بملح خفيف ومكونات نظيفة ومضمونة –
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق