تحديث: كتبت لكم طريقة احسن هنا
مين مبيحبش كفتة الحاتى بطعمها اللى بيخدر وياخد الواحد فى حتة تانية خالص !
المشكلة ان الكبابجية بقت اسعارهم نار يا حبيبى نار – ولو الميزانية مخرمة معاك يبقى عشان تشبع غرائزك فى لهط صوابع كفتة الحاتى الساخنة اللذيذة امامك حل من اتنين : اما انك تفكر جدياً فى التبرع باحد اعضاءك لتمويل عملية شراء الكفتة من معالى الباشا الحاتى او – لو اعضاءك غالية عليك يبقى البديل هو انك تتبع طريقتى المتواضعة التى ستقرأها جنابك الان :
المقادير
- نصف كيلو لحم مفروم بالدسم (النوع الرخيص – 40% دسم – الغالى ابو لحمة حمرا والجو دة مش حتطلع الكفتة حلوة)
- بصلة متوسطة
- 2 بيضة بلدى
- معلقة صغيرة ملح صينى MSG
- معلقة صغيرة ملح
- معلقة صغيرة فلفل اسود
- ربع معلقة صغيرة كبابة صينى
- ذرة روزمارى مطحون
- 2 معلقة كبيرة خل
الطريقة
- نضرب البصل فى الكبة مع البيض والخل والتوابل
- نصب الخليط على اللحمة المفرومة فى طبق كبير ونعجنهم مع بعض بايدينا كويس قوى لغاية ما يتجانس الكل وتمتص اللحمة كل السوائل
- نترك طبق اللحم فى الثلاجة بضع ساعات بدون غطاء ليتماسك
- نسخن شواية حديد على البوتاجاز – او طاسة الومنيوم – ناشفة بدون زيت
- نشكل الكفتة ونبططها باقل سمك ممكن فى راحة ايدنا – بشكل بيضاوى طويل او مستدير زى ما نحب
- نضع الكفتة على السطح الساخن 3 دقائق ولما القعر ياخد لسعة الشوى واللون الذهبى الجميل نقلبها على الوجه الاخر مع تقليل النار لمدة 5 دقائق او حتى يستوى ويحمر
ملحوظة : عند تقديم الكفتة دى راعى ان الناس تكون قاعدة ومثبتة نفسها فى الكراسى كويس – حصل قبل كدة ناس كلت الكفتة دى وعملت حاجات غريبة (لو شفت فيلم سبايدرمان حتفهم قصدى) – لذلك لزم التنويه
والف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق