سمك باسا ارخص سمك فيليه فى مصر – عيبه انه دسم شوية زيادة عن السمك المصرى بتاعنا – خصوصاً لما يبقى مقلى دسامته بتزيد – لكن انا توصلت لطريقة خطيرة لعمايله تخليه مش دسم خالص وبصراحة بيطلع اطعم من السمك الجاهز بتاع محلات السمك – طعمه وهو مشوى خطييييير! احلى 100 مرة من المقلى – وطريقته سهلة مش حتصدقوا بساطتها – وبيبقى جاهز فى دقائق – الطريقة فى الصفحة التالية :
المقادير
- كيلو سمك فيليه باسا
- 3 معالق خل
- عصير ليمونتين
- معلقة صغيرة ملح
- معلقة صغيرة كمون
- معلقة صغيرة كزبرة ناشفة
- معلقة صغيرة ملح صينى
- ربع معلقة صغيرة شطة
- 6 فصوص ثوم مهروس
الطريقة
- نقلب الخلطة كويس ونقطع السمك كل شريحة 3 قطع او اكثر زى مانحب
- ننقع قطع الفيليه فى الخلطة ونتركهم فى الثلاجة ساعتين
- نضع بضع قطرات من الزيت فى طاسة تيفال ونضعها على النار
- بعد ما الطاسة تسخن كويس نضع قطع الفيليه فيها – وبعد حوالى 4 دقائق او لما نلاقى القعر اخذ لون ذهبى – والسوائل اللى خرجت من السمك نشفت – نقلبه على الوجه الاخر ليأخذ نفس اللون
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق