03 يناير 2017

احلى سمك مشوى فى الطاسة

سمك باسا ارخص سمك فيليه فى مصر – عيبه انه دسم شوية زيادة عن السمك المصرى بتاعنا – خصوصاً لما يبقى مقلى دسامته بتزيد – لكن انا توصلت لطريقة خطيرة لعمايله تخليه مش دسم خالص وبصراحة بيطلع اطعم من السمك الجاهز بتاع محلات السمك – طعمه وهو مشوى خطييييير! احلى 100 مرة من المقلى – وطريقته سهلة مش حتصدقوا بساطتها – وبيبقى جاهز فى دقائق – الطريقة فى الصفحة التالية :

المقادير

  • كيلو سمك فيليه باسا
  • 3 معالق خل
  • عصير ليمونتين
  • معلقة صغيرة ملح
  • معلقة صغيرة كمون
  • معلقة صغيرة كزبرة ناشفة
  • معلقة صغيرة ملح صينى
  • ربع معلقة صغيرة شطة
  • 6 فصوص ثوم مهروس

الطريقة

  • نقلب الخلطة كويس ونقطع السمك كل شريحة 3 قطع او اكثر زى مانحب
  • ننقع قطع الفيليه فى الخلطة ونتركهم فى الثلاجة ساعتين
  • نضع بضع قطرات من الزيت فى طاسة تيفال ونضعها على النار
  • بعد ما الطاسة تسخن كويس نضع قطع الفيليه فيها – وبعد حوالى 4 دقائق او لما نلاقى القعر اخذ لون ذهبى – والسوائل اللى خرجت من السمك نشفت – نقلبه على الوجه الاخر ليأخذ نفس اللون

وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق