اسعار الشيش طاووق المشوى جاهز بقت نار – الكيلو ب170ج – عشان كدة قررت ابتكر طريقة لطيفة لعمل شيش طاووق موفرة واقتصادية
اولا بدل ما نشترى شيش طاووق من الفرارجى حنوفر ونشترى فرخة صحيحة – الفراخ البرازيلى والاوكرانى فى مجمعات النيل / فاميلى ماركت وعربيات الجيش الكيلو ب25ج فقط – لو خليناها من العظم حيتبقى عندنا 78.5% من وزنها لحم صدور ووراك – يعنى الكيلو مخلى حيقف ب32ج فقط – فى حين الصدور الفيليه عند الفرارجى ب65ج والشيش ب60ج
حتسألوا طب ازاى نخلى الفراخ ؟ دة حاجة سهلة قوى – حنقطعها 4 ارباع ونسلقها سلق خفيف – ربع ساعة فقط – دة له 3 فوائد – اولا حيبقى سهل جدا لما تبرد اننا نخليها بدون اى مشاكل – ثانيا حتبقى استوت نصف سوا وبالتالى لما نشويها حتبقى طرية زى الملبن بتدوب فى الفم – ثالثا حيبقى عندنا بهريز طعم جدا نقدر نستفيد منه فى حاجات كتير بدل ما نفقد البهريز اللى بينز اثناء الشوى ويتحرق من غير ولا فايدة
المقادير
- فرخة بأى حجم
- 3 معالق خل
- معلقة زيت
- بصلة
- فلفلاية رومى
- قرن فلفل حامى
- معلقة صلصة او طماطماية
- نصف معلقة صغيرة روزمارى مطحون
- 5 ورقات لورا
- 2 معلقة صغيرة ملح
- معلقة صغيرة ملح صينى
لاسياخ الشوى :
- حلقات طماطم وبصل وفلفل رومى
الطريقة
- فى اليوم السابق للشوى نغسل الفرخة ونقطعها 4 ارباع
- نقلبها فى حلة مع باقى المقادير ونتركها فى الثلاجة ليلة
- فى اليوم التالى نضع الحلة مغطاه على نار واطية خالص شمعة ونتركها نصف ساعة ونقلبها على ظهرها حتى تستوى نصف سو وليس سوا كامل
- نخرج قطع الفراخ فى صينية ونتركها تبرد
- نقصر البهريز المتبقى فى الحلة بان نتركه على النار بدون غطاء حتى يصبح تقيل
- بعد الفرخة ماتبرد نخليها كلها من العظم والجلد – ثم نقطعها مكعبات
- نقلب فى البهريز قطع الفراخ وحلقات بصل وفلفل رومى وطماطم عشان ياخدوا طعم الفراخ
- نحضر اسياخ شوى ونغرز فيها بالترتيب حلقة بصل وحلقة طماطم وحلقة فلفل ثم مكعب فراخ ونكرر حتى يمتلئ السيخ
- نحضر صينية مستطيلة ونبطنها بورق فويل او طبق فويل – ونضع قطع فحم على نار البوتاجاز حتى يحمر قليلا ثم نرص الفحم فى الطبق الفويل فى قعر الصينية ونضع الصينية على نار هادية على البوتاجاز
- نرص الاسياخ فوق حافة الصينية ونهوى على الفحم بقطعة كرتون حتى يتوهج دقيقتين ثم نتركه بضع دقائق ليسوى الاسياخ بدون تهوية – قبل ان نكرر التهوية مرة أخرى وهكذا
- نلف الاسياخ حتى نشوى كل الاوجه
- تقدم مع سلطة طحينة
- نحتفظ بالبهريز المتبقى فى الثلاجة او الفريزر لاى استخدامات مستقبلية
- ممكن نحمر الجلد لوحده فى طاسة لو الاطفال بيحبوه مقرمش
والف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق