14 مايو 2017

تونة بيتى صحية وموفرة وسهلة

مين مبيحبش التونة – بس للأسف بقت علب التونة غالية جداً – عشان كدة انا قررت اعملها فى البيت ولقيت طريقتها سهلة جدا – وميزتها كمان مش بس انها موفرة ورهيصة جدا لكن كمان خالية من المواد الحافظة الضارة اللى فى التونة المعلبة

المقادير

  • سمك تونة او ماكريل كبير (بلاميطة)
  • فلفل اخضر
  • بصل
  • ورق لورا
  • كزبرة خضراء
  • كزبرة ناشفة
  • زعتر
  • فلفل حصى
  • ليمون
  • دقيق
  • خل
  • زيت
  • ملح

الطريقة

  • ننظف السمك بنزع الاحشاء والرأس والذيل والزعانف – ونغسله جيدا
  • نقطع السمك جزل بسمك صباع الايد او ازيد قليلا
  • نشطف الجزل ثم ننقها فى ماء مذاب فيه ملح وليمون وخل وقليل من الدقيق
  • نضع ماء فى حلة بخار ومعه بصلة وفلفلاية رومى وطماطماية مقطعين نصفين وورق لورا وفلفل حصى وكزبرة خضراء وناشفة
  • نرص الجزل فى الصفاية العلوية ونغطيها فوق الماء ونغلى حلة البخار على نار متوسطة لمدة ساعتين
  • نخرج جزل التونة ونتركها تبرد ثم ننزع منها الشوك ونقشر الجلد
  • نضع قطع التونة فى برطمانات ونصب عليهم خلطة عبارة عن :
    • كوب خل
    • كوب زيت
    • ملح وفلفل
    • شطة (اختيارى)
  • نذيب الملح فى الخليط جيدا ثم نصبه فى برطمانات التونة ونغطيها لنحفظها فى السائل

وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق