مين مبيحبش التونة – بس للأسف بقت علب التونة غالية جداً – عشان كدة انا قررت اعملها فى البيت ولقيت طريقتها سهلة جدا – وميزتها كمان مش بس انها موفرة ورهيصة جدا لكن كمان خالية من المواد الحافظة الضارة اللى فى التونة المعلبة
المقادير
- سمك تونة او ماكريل كبير (بلاميطة)
- فلفل اخضر
- بصل
- ورق لورا
- كزبرة خضراء
- كزبرة ناشفة
- زعتر
- فلفل حصى
- ليمون
- دقيق
- خل
- زيت
- ملح
الطريقة
- ننظف السمك بنزع الاحشاء والرأس والذيل والزعانف – ونغسله جيدا
- نقطع السمك جزل بسمك صباع الايد او ازيد قليلا
- نشطف الجزل ثم ننقها فى ماء مذاب فيه ملح وليمون وخل وقليل من الدقيق
- نضع ماء فى حلة بخار ومعه بصلة وفلفلاية رومى وطماطماية مقطعين نصفين وورق لورا وفلفل حصى وكزبرة خضراء وناشفة
- نرص الجزل فى الصفاية العلوية ونغطيها فوق الماء ونغلى حلة البخار على نار متوسطة لمدة ساعتين
- نخرج جزل التونة ونتركها تبرد ثم ننزع منها الشوك ونقشر الجلد
- نضع قطع التونة فى برطمانات ونصب عليهم خلطة عبارة عن :
- كوب خل
- كوب زيت
- ملح وفلفل
- شطة (اختيارى)
- نذيب الملح فى الخليط جيدا ثم نصبه فى برطمانات التونة ونغطيها لنحفظها فى السائل
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق