سلطة الكول سلو لذيذة ومغذية – لكن اسعارها في كنتاكي والمطاعم غالية والكمية قليلة جداً كإنه ذهب!
عشان كدة حنعمل مع بعض احلى كول سلو بتكلفة بسيطة جداً – وحيبقى عندنا كمية تملأ حلة كبيرة ناكل منها اسبوع بحاله والشاطر يخلصها !
الكمية الكبيرة مقصودة عشان كل ما يبات في الثلاجة كل ما طعمه ييبقى احلى واطعم – ممكن تاكلوا في نفس اليوم عادي – لكن في اليوم الثاني والثالث حيبقى احلى بكتير
المقادير
- 1500جم ورق كرنب بلدي
- 500جم جزر
- بصلة خضراء بعودها او بصلة صغيرة 50جم (اختياري)
مقاديرالصوص
- كوب مايونيز
- معلقتين كبار سكر (ما عدا مرضى السكر والارتجاع بلاش سكر)
- نصف كوب لبن رايب او زبادي
- ثلث كوب خل
- ملعقة صغيرة ملح
- نصف معلقة صغيرة فلفل أسود
الطريقة
- نخلط مقادير الصوص جيدا في وعاء او حلة – ونقلبهم كويس
- نقشر البصلة ونقطعها ارباع في محضر طعام او كبة كبيرة
- نقطع الجزر حلقات ونضيفه للبصل ونضربهم حتى يصيروا فتافيت ثم نضهم في حلة الصوص ونقلبهم مع بعض
- نقطع ورق الكرنب شرايط ونضع جزء منه في الكبة ونضربهم نبضات للحصول على قطع صغيرة ثم نضيفهم للحلة ونقلب
- نكمل ضرب باقي اوراق الكرنب على مرات ونضيفهم للحلة مع تقليب الكل
- نحفظه في الثلاجة 24 ساعة مع تقليبه من حين لآخر – وكلما بقى في الثلاجة ايام اكثر يصير اطعم
- يقدم بارد
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق