البرجر الجاهز سواءاً من مطاعم الوجبات السريعة او المجمد من السوبرماركت يحتوى على نسبة قليلة من اللحم ومعظمه فول صويا وعيش مفروم ومواد حافظة والوان صناعية وكيماويات ضارة بصحتك
أفضل شئ هو عمل برجر بيتى صحى بلا أى اضافات صناعية او تجارية ضارة – والمفاجأة انه ارخص بكتير من الجاهز – الواحدة تتكلف 3 جنيه فقط (بسعر المقادير وقت الكتابة) – وأطعم من أى برجر بتاكلوه في السلاسل الشهيرة – مش حتصدقوا طعامته
اليكم طريقة سهلة وسريعة لعمل برجر بيتى شهى ولذيذ – تتميز طريقتى بخلوها من المواد الحافظة طبعاً وبالطعامة الرهييييييبة!
انا باعمل خلطة واقسمها على 3 ايام
المقادير (تكفى 3 ايام برجر او كفتة حاتي – كل يوم 10 برجر او 10 صوابع كفتة كبار او 15 صغيرين)
- كيلو لحم كندوز مفروم بالدهن
- نصف كيلو بصل
- ٣ معلقة صغيرة ملح بحري
- ٢ معلقة صغيرة ملح صينى
- ٢ معلقة صغيرة ورق لورا مطحون
- معلقة صغيرة حبوب كبابة صينى
- ٢ معلقة صغيرة بابريكا
- ٣ معلقة صغيرة كزبرة مطحونة
- ٣ معلقة صغيرة بودرة بصل
- معلقة صغيرة فلفل اسود
- 5 فصوص قرنفل
- معلقة صغيرة قرفة
- قرن فلفل مخلل
- ليمونة مخللة
- ٢ بيضة
- ٢ معلقة كبيرة ثوم مهروس
- ٢ معلقة كبيرة صلصة
- 100جم سمسم محمص خفيف مطحون
- 100جم جوز هند مطحون
الطريقة
- نفرم البصل فى الكبة نبضات وليس متواصل – لنحصل على فرم خشن
- نطحن التوابل الصحيحة في مطحنة التوابل
- نخلط البصل مع اللحمة والتوابل فى طبق كبير ونضيف باقي المقادير ونعجنهم مع بعض باليد كويس قوى
- نترك الطبق فى الثلاجة بضعة ساعات او ليلة ليتماسك اللحم
- نضع طاسة تيفال على نار متوسطة
- نقسم اللحم على ايام – ناخد بتاع اليوم ونعمل منه كور – 10 كبار او 15 صغيرين زى ما نحب – ثم نضع كرة في بطن ايدنا ونبطهها على شكل قرص برجر ونضعهم في الطاسة – ونتركها 3 دقائق
- نقلب البرجر على ظهره بمعلقة خشب او سباتيولا سيليكون – 3 دقائق اخرى
- تقدم ساخنة مع كتشب وخس ومايونيز او طحينة – او تقدم مع طبق خضروات (كوسة – سبانخ – فاصوليا – بسلة .. الخ)
- وممكن بنفس الخلطة نعمل كفتة حاتي مشوية – الفرق بس ان كورة اللحمة نصبعها على يد معلقة خشب مدورة بحيث تبقى صباع كفتة فاضى من الداخل زى كفتى الكبابجي وبعدين نرصها في الصينية كما سبق
لمعرفة طريقة جميلة لسلطة الطحينة اضغط هنا
مقادير صوص البرجر اللذيذ
- كوب زيت زيتون
- 1 صفار بيضة
- 3 ملعقة كبيرة خل او عصير ليمون
- نصف ملعقة صغيرة ملح
- نصف ملعقة صغيرة فلفل
- 2 ملعقة كبيرة كتشب
- 2 ملعقة كبيرة مستردة
- ربع ملعقة صغيرة بودرة ثوم
- 4 حلقات خيار مخلل
تضرب كل مكونات الصوص فى الخلاط – ويا سلام لو عندك زجاجة كتشب او مستردة بلاستيك فاضية من النوع اللى له بوز رفيع – نملاها بالصوص بتاعنا وعند الاستخدام نضغط على الزجاجة فتنزل الصوص فى السندوتش بسهولة وبيد واحدة بدل غلبة استخدام معلقة وبرطمان وغطا وايدينا الاتنين
جمال الصوص دة انه بيجمع بين الكتشب والمستردة والمايونيز كلهم فى ضغطة واحدة سريعة وسهلة
استغنوا بوصفتى عن البرجر الجاهز فهو مقلب كما كتبت من قبل – اقرأ التفاصيل بالضغط هنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق