طعم المشويات على الفحم لا يقارن بأى طعم اخر
لكن مش لازم شواية وغلبة وتعب
احنا ممكن نحصل على نفس الطعم بطريقة سهلة جدا
نرص الفراخ او اللحم سواءا كفتة او برجر او شاورما او السمك كله نى في صينية او طاسة واسعة يتوسطها فراغ بسيط نضع فيه قطعة ورق قصدير فويل نشكلها على شكل طبق صغير عميق
نسخن قطعة فحم صغيرة على النار لغاية ما تحمر وبعدين نحطها في طبق الفويل ونرش عليها معلقة صغيرة سمن او ربدة وفورا نغطي الصينية بغطاء محكم
حينتشر دخان كثيف داخل الطاسة
نسيبها متغطية لغاية ما كل الدخان بخلص
بعض الناس بيعمل كدة بعد ما يسوي الفراخ او اللحمة
لكن الافضل نعمل كدة وهما نيئين قبل تسويتهم عشان ريحة الشوى تتغلغل فيهم
بعد كدة نسوي الفراخ او اللحم او السمك عادي حيحتفظ بطعم الشوى ونستمتع بدون تعب
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق