04 أغسطس 2022

طعم الفحم بدون شوى

طعم المشويات على الفحم لا يقارن بأى طعم اخر

لكن مش لازم شواية وغلبة وتعب

احنا ممكن نحصل على نفس الطعم بطريقة سهلة جدا

 

نرص الفراخ او اللحم سواءا كفتة او برجر او شاورما او السمك كله نى في صينية او طاسة واسعة يتوسطها فراغ بسيط نضع فيه قطعة ورق قصدير فويل نشكلها على شكل طبق صغير عميق

نسخن قطعة فحم صغيرة على النار لغاية ما تحمر وبعدين نحطها في طبق الفويل ونرش عليها معلقة صغيرة سمن او ربدة وفورا نغطي الصينية بغطاء محكم

حينتشر دخان كثيف داخل الطاسة

نسيبها متغطية لغاية ما كل الدخان بخلص

 

بعض الناس بيعمل كدة بعد ما يسوي الفراخ او اللحمة

لكن الافضل نعمل كدة وهما نيئين قبل تسويتهم عشان ريحة الشوى تتغلغل فيهم

 

بعد كدة نسوي الفراخ او اللحم او السمك عادي حيحتفظ بطعم الشوى ونستمتع بدون تعب

 

وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق