14 يونيو 2010

أسهل طريقة لعمل الكتشب فى البيت فى دقيقتين على البارد بدون سكر

homemade-ketchup-recipe1إليكم أسهل طريقة لعمل الكاتشب على البارد فى المنزل – بدون بوتاجاز وبدون أى طبخ – والطعم زى الجاهز بالظبط – الكمية التالية تعطينا ملئ زجاجة كتشب 310 جرام – معلش انا باعتذر انى كاتب المقادير بالجرام لانى متعود اوزن كل حاجة عشان اعرف بالظبط ايه اللى مفروض يزيد وايه اللى ينقص خلال تجاربى للوصول الى افضل طعم

المقادير

  • 200جم معجون صلصة طماطم (تركيز 20-22%)
  • 70جم ماء
  • 20جم خل
  • 20جم مستردة (اختيارى)

الطريقة

  • اذا كانت الصلصة مجمدة ننتظر حتى تفك تماما
  • انصح باستخدام صلصة “جاردينو” من انتاج شركة الصعيد – لانها صلصة طعمها جميل وريحتها روعة
  • انا باستخدم خل كريستال – لو نوع تانى ممكن يكون تركيزه أقل فنحتاج نحط شوية زيادة
  • لاحظوا اننا لم نستخدم سكر ولا ملح – الطماطم نفسها بطبيعتها مسكرة – والملح بيبقوا ضايفينه للصلصة فى المصنع
  • نقلب كل المكونات فى طبق غويط مع بعض جيداً بالملعقة حتى يذوب الكل ويصبح متجانس
  • بواسطة قمع واسع نصب الكتشب فى زجاجة كتشب فاضية ومغسولة جيدا – او أى برطمان زجاجى
  • يستخدم مباشرة أو يحفظ مغطى فى الثلاجة
  • انا باحب اضيف شوية مستردة عشان يبقى كتشب ومستردة جاهز على بعض للبرجر يتحط فى خطوة واحدة – وكمان بكدة اقدر اتحكم فى نسبة المستردة لان ولادى بيحبوها قليلة

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق