الكبدة من الأكلات اللذيذة وكمان موفرة لأنها أرخص بكتير من اللحمة – ومليانة فوائد وحديد وزنك وفوسفور وماغنيسيوم وبوتاسيوم وفيتامينات بكميات رهيبة – وايضا مفيدة جدا لمن يشتكون من الضعف العام او فقر الدم او متاعب فترة الطمث – لكن لاحظوا اننا يجب الابتعاد عن شراء الكبدة البلدى – لان المواشى عندنا تتغذى على نباتات مرشوشة بالمبيدات واعلاف غير صحية – واعضاء المواشى كالكبدة والمخ تتركز فيها السموم – بينما الكبدة المستوردة من البرازيل – نيوزيلندا – استراليا – بلاد كلها مراعى خضراء طبيعية تنمو حشائشها على ماء المطر
المقادير
- نصف كيلو كبدة مكعبات صغيرة (اسكندرانى)
- بصلة متوسطة
- معلقتين سمن
- ربع كيلو فلفل اخضر حامى على فلفل رومى
- ربع كوب خل
- 4 فصوص ثوم
- نصف كيلو طماطم حمراء
- ملح وفلفل اسود وكمون
- 4 معالق طحينة خام
- بضع ورقات من البقدونس
الطريقة
- نضرب البصلة فى الكبة ثم نشوحها فى السمن – وبعد ما لونها يصفر نضيف الكبدة ونقلب لمجرد ان يتغير لونها
- نضرب الفلفل الحامى والرومى فى الكبة ثم نضيفهم للحلة ونقلب
- نضرب الثوم مع الخل فى الكبة ثم نضيفه للحلة – ونضيف والفلفل الاسود ونقلب الكل على النار
- عندما يبدأوا فى الغليان نغطى الحلة ونتركها على نار هادية 20 دقيقة – وقبل ما نطفى النار بدقيقتين نضيف الملح (2 معلقة صغيرة) ونقلب
- نقطع الطماطم مكعبات صغيرة ونضعها فى طبق
- نطفى النار ثم نضيف الطماطم والكمون والطحينة ونقلبهم مع بعض – ولو مش حناكلها كلها نحط على الكمية اللى حناكلها دلوقتى فقط طماطم وكمون وطحينة – ونشيل الباقى فى الثلاجة بحيث نسخن الكبدة اولا وبعد ما نطفى النار عليها نضيف لها مكعبات الطماطم وطحينة وكمون
- لاضفاء لمسة جمالية نرش بضع ورقات من البقدونس على وش الطبق عند التقديم
والف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق