20 مارس 2014

كبدة بالطماطم

kebdaالكبدة من الأكلات اللذيذة وكمان موفرة لأنها أرخص بكتير من اللحمة – ومليانة فوائد وحديد وزنك وفوسفور وماغنيسيوم وبوتاسيوم وفيتامينات بكميات رهيبة – وايضا مفيدة جدا لمن يشتكون من الضعف العام او فقر الدم او متاعب فترة الطمث – لكن لاحظوا اننا يجب الابتعاد عن شراء الكبدة البلدى – لان المواشى عندنا تتغذى على نباتات مرشوشة بالمبيدات واعلاف غير صحية – واعضاء المواشى كالكبدة والمخ تتركز فيها السموم – بينما الكبدة المستوردة من البرازيل – نيوزيلندا – استراليا – بلاد كلها مراعى خضراء طبيعية تنمو حشائشها على ماء المطر

المقادير

  • نصف كيلو كبدة مكعبات صغيرة (اسكندرانى)
  • بصلة متوسطة
  • معلقتين سمن
  • ربع كيلو فلفل اخضر حامى على فلفل رومى
  • ربع كوب خل
  • 4 فصوص ثوم
  • نصف كيلو طماطم حمراء
  • ملح وفلفل اسود وكمون
  • 4 معالق طحينة خام
  • بضع ورقات من البقدونس

الطريقة

  • نضرب البصلة فى الكبة ثم نشوحها فى السمن – وبعد ما لونها يصفر نضيف الكبدة ونقلب لمجرد ان يتغير لونها
  • نضرب الفلفل الحامى والرومى فى الكبة ثم نضيفهم للحلة ونقلب
  • نضرب الثوم مع الخل فى الكبة ثم نضيفه للحلة – ونضيف والفلفل الاسود ونقلب الكل على النار
  • عندما يبدأوا فى الغليان نغطى الحلة ونتركها على نار هادية 20 دقيقة – وقبل ما نطفى النار بدقيقتين نضيف الملح (2 معلقة صغيرة) ونقلب
  • نقطع الطماطم مكعبات صغيرة ونضعها فى طبق
  • نطفى النار ثم نضيف الطماطم والكمون والطحينة ونقلبهم مع بعض – ولو مش حناكلها كلها نحط على الكمية اللى حناكلها دلوقتى فقط طماطم وكمون وطحينة – ونشيل الباقى فى الثلاجة بحيث نسخن الكبدة اولا وبعد ما نطفى النار عليها نضيف لها مكعبات الطماطم وطحينة وكمون
  • لاضفاء لمسة جمالية نرش بضع ورقات من البقدونس على وش الطبق عند التقديم

والف هنا وشفا

 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق