اقدم كم اليوم فراخ تندورى مشوى سهلة جداً وطعم وبتدوب فى الفم دوبان
تعديل: كتبت لكم طريقة احسن هنا
المقادير
- فرخة مقطعة 4 ارباع
- 4 معلقة صغيرة ملح – مليانين هرم اعلى حاجة
- بصلة صغيرة
- 4 فص ثوم
- قرن فلفل حامى
- معلقة كبيرة معجون صلصة
- 5 معلقة كبيرة خل
- 2 معلقة كبيرة كزبرة ناشفة مطحونة
- كوب زبادى او لبن رايب
الطريقة
- ندوب الملح فى ماء وننقع فيه قطع الفراخ 6 ساعات على الاقل – نقع الفراخ فى محلول ملحى يجعل الفراخ تدوب فى الفم وتبقى سهلة فى الشوى
- نشطف الفرخة جيدا 3 مرات وبعدين ننقعها فى ماء للتخلص من الملح الزائد
- نضرب باقى المقادير فى الخلاط ثم نصب الخليط على قطع الفراخ ونقلب كويس
- نرص قطع الفراخ فى صينية فرن بحيث يكون الجلد تحت – ونفرد بمعلقة الخليط على وش الفراخ
- نشعل شواية الفرن العلوية
- نسخن الصينية 5 دقائق على نار بوتاجاز عالية
- نضع الصينية فى الفرن على الرف الاوسط تحت الشواية لكن المرة دى نهدى نار الشواية – لمدة 20 دقيقة
- نخرج الفراخ ونقلبها على الوش التانى ونضع باقى الخليط عليها ثم نعيدها تحت الشواية 20 دقيقة كمان
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق