27 يوليو 2014

فراخ تندورى مشوى

اقدم كم اليوم فراخ تندورى مشوى سهلة جداً وطعم وبتدوب فى الفم دوبان

تعديل: كتبت لكم طريقة احسن هنا

المقادير

  • فرخة مقطعة 4 ارباع
  • 4 معلقة صغيرة ملح – مليانين هرم اعلى حاجة
  • بصلة صغيرة
  • 4 فص ثوم
  • قرن فلفل حامى
  • معلقة كبيرة معجون صلصة
  • 5 معلقة كبيرة خل
  • 2 معلقة كبيرة كزبرة ناشفة مطحونة
  • كوب زبادى او لبن رايب

الطريقة

  • ندوب الملح فى ماء وننقع فيه قطع الفراخ 6 ساعات على الاقل – نقع الفراخ فى محلول ملحى يجعل الفراخ تدوب فى الفم وتبقى سهلة فى الشوى
  • نشطف الفرخة جيدا 3 مرات وبعدين ننقعها فى ماء للتخلص من الملح الزائد
  • نضرب باقى المقادير فى الخلاط ثم نصب الخليط على قطع الفراخ ونقلب كويس
  • نرص قطع الفراخ فى صينية فرن بحيث يكون الجلد تحت – ونفرد بمعلقة الخليط على وش الفراخ
  • نشعل شواية الفرن العلوية
  • نسخن الصينية 5 دقائق على نار بوتاجاز عالية
  • نضع الصينية فى الفرن على الرف الاوسط تحت الشواية لكن المرة دى نهدى نار الشواية – لمدة 20 دقيقة
  • نخرج الفراخ ونقلبها على الوش التانى ونضع باقى الخليط عليها ثم نعيدها تحت الشواية 20 دقيقة كمان

وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق