10 أغسطس 2014

شوربة فراخ خطيرة

يتميز نظام LCHF الغذائى بانه يسمح لنا بتناول كل ما نشتهى من بروتينات ودهون طبيعية بكميات مفتوحة – بشرط الامتناع تماما عن أى نشويات او سكريات

الوصفة التالية هى من أطباقى المفضلة – وجبة مشبعة تشعرك بالامتلاء والطاقة والحيوية والدفء خصوصا فى الشتاء – بالرغم من اننى احبها طوال شهور السنة – ممكن ناكلها فى الفطار او الغدا او العشا – زى ما نحب

المقادير

  • بصلة صغيرة
  • ثمرة فلفل رومى اخضر
  • قرن فلفل حامى
  • 3 حبات طماطم متوسطين
  • 2 فص ثوم
  • ربع كوب خل
  • فرخة مقطعة 4 ارباع ومنقوعة فى محلول ملحى (3 م ص ملح مذاب فى ماء يكفى لتغطية قطع الفرخة فى حلة) وبايتة من اليوم السابق فى الثلاجة
  • 1 م ص ورق لورا مطحون
  • 1 م ص فلفل اسود مطحون
  • 1/2 م ص كبابة صينى
  • 1/2 م ص بهارات
  • 1/8 م ص حبهان مطحون

الطريقة

  • فى اليوم السابق ندوب 3 م ص ملح فى حلة بها بعض الماء – ونقطع الفرخة 4 ارباع ونغمرها فى المحلول الملحى بحيث يغطيها الماء – ثم نتركها فى الثلاجة لليوم التالى
  • ندلق ماء نقع الفرخة ونشطفها جيدا ثم نضع ماء جديد يغطيها ونضع الحلة على النار
  • نضرب اول 6 مكونات فى الخلاط مع قليل من الماء حتى يصيروا عصير ناعم خالص – ثم نصبهم على الفرخة فى الحلة
  • نضيف كل التوابل ونقلب – ثم نغطى الحلة ونتركها تغلى 20 دقيقة من بداية الغليان
  • نطفى النار ونترك الحلة مغطاه 20 دقيقة أخرى على الاقل
  • نأخذ ربع فرخة ونصفيها جيدا من الشوربة ثم نحمرها فى ملعقة سمنة بلدى او زبدة فى طاسة صغيرة تيفال حتى يصبح الوجهين لونهم ذهبى
  • يقدم طبق الشوربة ساخنا مع ربع الفرخة المحمر وشريحة جبنة رومى

وجبة مشبعة خالية من النشويات – وتكفى لاربعة ايام او لاربعة اشخاص

وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق