تحديث: استخدم الان طريقة أحدث وأسهل يمكنكم قراءة تفاصيلها بالضغط هنا
————————————————
البيف برجر أكلة لذيذة وسريعة التحضير – والطريقة اللى حأقولهالكم برجر من لحم 100% بدون فول صويا ولا بقسماط – انا دايما باعمله واشيله عندى فى الفريزر – تحفة وولادى بيتهبلوا على طعمه – يشبه طعم كفتة الحاتى – طعم تانى خالص غير البرجر الجاهز – صحى وخالى من أى اضافات كيماوية ضارة – وكربوهيدراته قليلة خالص: قرص البرجر دة يحتوى على 1 جرام فقط كربوهيدرات
انا باعمل كمية واشكلها اقراص واجمدها فى الفريزر – وفى أى يوم وأى وقت عايزين برجر 3 دقائق ويكون الاكل جاهز
المقادير
- 1800جم لحم مفروم
- 200جم لية ضانى
- نصف كيلو بصل
- 40جم فصوص ثوم مقشر
- 40جم ملح بونو
- 2 معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 معلقة صغيرة كبابة صينى
- 1 معلقة صغيرة ملح صينى (جلوتامات صوديوم)
- 1/2 معلقة صغيرة قرفة مطحونة
- 4 بيضات كبار
الطريقة
- نجيب اكياس بلاستيك – يفضل تكون شفافة سادة مش مطبوع عليها كلام – نقص الطرف السفلى لكل كيس وكمان نقص اعلى الايدين بتوع الكيس عند مكان التصاق طرفيه ببعض – لنحصل على كيس مفتوح من تحت وفوق زى الجيبة كدة – وبعدين نحطهم فوق بعض ونقصهم بالطول من النصف وبعدين بالعرض من النصف برضه – كدة حيبقى عندنا مستطيلات بلاستيك كتير حنحطها بين اقراص البرجر طبقات قبل تجميده عشان ما يلزقش ويبقى سهل الفك – كل قطعة تاخد 3 برجر جنب بعض
- من أى صندوق كرتون عندنا نقص قطع كرتون مستطيلة لنضعها تحت البرجر المفرود على قطع البلاستيك
- نحضر طبق زجاج شفاف مسلطح (حنضغط بيه على الكيس عشان كرة اللحمة تتفرد وتتحول الى قرص مستدير سمكه رفيع)
- نقشر البصل والثوم ونقطع اللية شرائح وبعدين نضربهم فى الكبة مع الملح وكل التوابل لغاية ما ينعموا خالص خالص ويبقوا عجينة طرية
- نضرب البيض فى طبق ضرب خفيف
- نصب الخلطة والبيض على اللحمة فى طبق كبير ونقلبهم كويس قوى لغاية ما يتجانسوا ويبقوا كلهم لون واحد
- نشيل الطبق فى الثلاجة ساعتين او فى الفريزر نصف ساعة عشان اللحمة تتماسك وتتشرب السوائل
- نحط شوية زيت فى طبق صغير (حوالى نصف كوب)
- نقطع اللحمة بسكينة وهى فى الطبق زى ما بنقطع البيتزا – الاول نقسم اللحمة 4 ارباع – وكل ربع نقسمة نصفين – كدة يبقى عندنا 8 اجزاء – نقسم كل جزء نصفين – كدة يبقى عندنا 16 جزء – كل جزء نقسمه 4 اجزاء متساوية (لعمل 4 كرات لحم – يعنى حيبقى فى الاخر عندنا 64 قطعة برجر)
- نفرد قطعة بلاستيك على رخامة المطبخ
- نبل ايدنا بشوية زيت وندهن بيها على قطعة البلاستيك بحيث نفردها على رخامة المطبخ لغاية ما تبقىلازقة فى الرخامة
- ناخذ وايدنا مطرحها زيت جزء لحمة ونكوره بين ايدينا
- نحط 3 كرات لحم – واحدة فى وسط قطعة البلاستيك وواحدة على اليمين والثالثة على الشمال – ونبطهها خفيف ببطن ايدنا – وبعدين نغطيها بقطعة بلاستيك ثانية
- نحط الطبق الزجاجى الشفاف فوق كرة لحم وهى متغطية بحيث يبقى مركز الطبق فوق كرة اللحم – ونضغط الطبق لاسفل ممسكين طرفيه بايدينا الاثنين لغاية ما تتحول كرة اللحم الى شكل قرص برجر مستدير ورفيع – ونكرر مع الاثنين اللى جنبهم – عايزين نحصل على اقراص واسعة لكن رفيعة (اقل من سمك عملة معدنية من فئة الجنيه)
- نشيل قطعة اللاستيك بالبرجر اللى عليها بالقطعة الى فوقهم مع بعض وننقلهم الى القطعة الكرتون اللى محضرينها – وبعدين ناخذ قطعة البلاستيك اللى مغطية البرجر ونفردها على الرخامة عشان نعمل عليها ال3 برجرات التاليين – وهكذا – وكل مرة نضع ال3 برجرات فوق ال3 اللى قبلهم على القطعة الكرتون
- نكرر نفس الخطوات بنفس الترتيب – وكل مرة نبل ايدنا زيت خفيف عشان اللحمة ما تلزقش فى ايدينا وكمان عشان البرجر ما يلزقش فى البلاستيك
- لما نخلص حيبقى عندنا 64 قرص برجر بالتمام والكمال – مرصوصين على 3 او 4 قطع كرتون – وكل ما نحط 5 صفوف على قطعة كرتون ندخلها الفريزر على طول مفرودة زى ماهيا
- حنط البرجر فى الفريزر بدون اكياس – عايزينهم عريانين عشان يجمدوا أسرع
- فى اليوم التالى او لما البرجر يتجمد ممكن بقى نحطهم فى أكياس
برجر مشوى
- أنا جربت طرق كتير لطهى البرجر – وتوصلت الى ان أحسن طريقة هى طهيه فى طاسة تيفال ناشفة صغيرة سخنة جداً عشان تشمع البرجر اول ما تلمس الطاسة وبالتالى لا تخرج اللحمة عصارتها – حنعمل البرجر واحدة واحدة – الواحدة مش حتاخد اكتر من دقيقة او 90 ثانية – والطريقة المثالية لبرجر طعمه خطير هى كالتالى:
- نحط الطاسة الصغيرة ناشفة بدون زيت على أعلى نار بس اصغر عين بوتاجاز
- بعد ما الطاسة تسخن جدا نحط فيها قرص برجر واحد فقط
- حنقلب البرجر 3 مرات
- اول مرة بعد 20 ثانية نمسك يد الطاسة ونلف القرص بحركة دائرية وبعدين نقلبه فى الهوا عشان ينزل على وشه التانى
- بعد 10 ثوانى نقلبه تانى على وشة الاول
- بعد نصف دقيقة نقلبه آخر مرة على وشه التانى
- بعد نصف دقيقة يبقى كدة جاهز – نزحلقه فى الطبق على طول
- يعنى كلهم على بعض 90 ثانية (20+10+30+30)
- الطريقة دى حتدينا برجر مستوى عالسريع وطرى جدا لانه محتفظ بعصارته ولم يفقدها – ودة عشان سويناه على نار عالية فحصل تشميع للحمة ولم تنز خارج القرص – ودة حيخلى حجمه ما يكشش زى ما لو سويناه على نار هادية – وكمان تقليبه فى الهوا بدون استخدام مساكة المقصود منه عدم الضغط على اللحم عشان ما يفقدش سوائله – وطبعا اللى ساعدنا على سرعة طهيه اننا عاملينه رفيع – لو كان تخين كان يبقى نى من جوة وكنا نضطر نسيبه على نار هادية كتير فيفقد عصارته ويجلد ويتحروق من الطروف وما يبقاش طرى
- وكونه رفيع بيساعد على تشميع اللحمة بسرعة فتحتفظ بأغلب عصارتها
- يقدم مع حلقات الطماطم ومستردة بيتى وكيتشب بيتى خالى من السكر – انا باجيب طبق صغير واخلط فيه شوية مستردة على كتشب كتير – بالنسبة اللى بتفصلوها – كدة بيبقى طعمه احلى من لو حطينا كل واحد لوحده – وكمان بيبقى اسهل فى الفرد مع البرجر فى خطوة واحدة
- انصحكم اذا كنتم حتعملوا سندوتشات برجر لاولادكم انكم تجهزوا السندوتشات قبل طهى البرجر – تفتحو العيش وتحطوا فيه كل حاجة – نفرد الكتشب المخلوط بالمستردة – وحلقات الطماطم – وشريحة جبنة شيدر – بحيث تبقى السندوتشات جاهزة جنبنا فى طبق – وكل ما واحداية برجر تتشوى نروح مزحلقينها مباشرةً من الطاسة للسندوتش عشان ما تبردش وعشان سخونتها تسيح الجبنة – الولاد بيحبوا قوى الجبنة سايحة
لاحظوا ان احنا بنعمل اقراص البرجر رفيعة جدا – ودة ليه عدة مزايا: اولا سرعة التجميد – ثانيا: سرعة الفك اول ما تلمس الطاسة السخنة جدا – ثالثا السمك الرفيع بيخليها تستوى من برة وجوة كويس قوى – رابعا البرجر لما بيكون من لحم 100% بيكش جدا عن البرجر الجاهز اللى المصانع بتملاه اضافات تخليه ما يكشش ويفضل زى ماهو – بس على حساب صحتك طبعا – وخامسا لما البرجر بتاعنا نطهيه فى الطاسة ويكش حتلاقوه بقى سميك و ما بقاش رفيع – ومش بيتحرق زى الجاهز ذو الاضافات الغريبة واللى بيكون شبه العجينة
بعد ما تجربوا البرجر دة عمركوا ما حتشتروا جاهز تانى لان طعمه لا يقارن بأى ماركة من الماركات المشهورة الجاهزة – حتحسوا انكوا بتاكلو كفتة حاتى مش برجر
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق