اليكم طبق لذيذ جدا ومغذى ومشبع جدا
المقادير (كمية تكفى وجبتين)
- 500جم كوسة
- 60جم زبدة
- 4 بيضات كبار
- 100جم جبنة رومى او شيدر مبشورة
- 4 حبات طماطم
- 2 حبة فلفل رومى اخضر
- ملح وفلفل
الطريقة
- نغسل الكوسة ونقطعها حلقات رفيعة
- نضعها مع الزبدة والملح والفلفل فى حلة على نار متوسطة ونغطى الحلة حوالى 15 دقيقة – نقلبهم خلالها مرتين ثلاثة حتى تحمر الكوسة
- نقطع فى طبق الطماطم مكعبات متوسطة والفلفل الرومى قطع صغيرة
- بعد ما تحمر الكوسة وتبقى طرية نطفى النار
- نكسر البيض ونصبه فى الحلة مع التقليب السريع – ونضيف ايضا الجبنة المبشورة – الكوسة والزبدة السخنة كافيين لتسوية البيض وتطرية الجبنة بدون نار عشان عايزينهم طراى
- نضيف الطماطم والفلفل الرومى للحلة ونقلب الكل مع بعض
- تقدم ساخنة مع اوراق الجرجير الطازجة
الطبق دة لذيذ ومشبع – وممكن ناكله كفطار – ولو غدا او عشاء ممكن نعمل جنبه قطعتين برجر مشوى (اضغط هنا للطريقة)
والف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق