02 سبتمبر 2014

كوسة محمرة بالبيض والجبنة الشيدر

IMG_0769اليكم طبق لذيذ جدا ومغذى ومشبع جدا

المقادير (كمية تكفى وجبتين)

  • 500جم كوسة
  • 60جم زبدة
  • 4 بيضات كبار
  • 100جم جبنة رومى او شيدر مبشورة
  • 4 حبات طماطم
  • 2 حبة فلفل رومى اخضر
  • ملح وفلفل

الطريقة

  • نغسل الكوسة ونقطعها حلقات رفيعة
  • نضعها مع الزبدة والملح والفلفل فى حلة على نار متوسطة ونغطى الحلة حوالى 15 دقيقة – نقلبهم خلالها مرتين ثلاثة حتى تحمر الكوسة
  • نقطع فى طبق الطماطم مكعبات متوسطة والفلفل الرومى قطع صغيرة
  • بعد ما تحمر الكوسة وتبقى طرية نطفى النار
  • نكسر البيض ونصبه فى الحلة مع التقليب السريع – ونضيف ايضا الجبنة المبشورة – الكوسة والزبدة السخنة كافيين لتسوية البيض وتطرية الجبنة بدون نار عشان عايزينهم طراى
  • نضيف الطماطم والفلفل الرومى للحلة ونقلب الكل مع بعض
  • تقدم ساخنة مع اوراق الجرجير الطازجة

الطبق دة لذيذ ومشبع – وممكن ناكله كفطار – ولو غدا او عشاء ممكن نعمل جنبه قطعتين برجر مشوى (اضغط هنا للطريقة)

والف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق