الباذنجان المقلى من أحلى الاطعمة – وهى مناسبة جدا لمن يتبع نظام LCHF
المقادير
- 2 كيلو باذنجان رومى
- كوب خل
- 4 فصوص ثوم
- 2 حبة فلفل رومى اخضر
- 1 قرن صغير فلفل حامى (اختيارى)
- معلقة صغيرة ملح
- معلقة صغيرة كمون
- نصف معلقة صغيرة ملح صينى – جلوتامات صوديوم
الطريقة
- نقطع عناقيد الباذنجان الخضراء ثم نغسله جيدا
- نسخن طاسة القلى
- نقطعه حلقات طولية – بمعنى ان مكان العنقود المقطوع يكون تحت نسند عليه الباذنجانة ونقطع حلقات بالطول من فوق لتحت (نتجنب تقطيعه بالعرض والا حيشرب زيت كتير جدا)
- نحمر الحلقات بمجرد تقطيعها اولا بأول – بدون نقع فى ملح ولا أى شئ – يشترط فقط اننا نقطع بالطول واننا نحمر الحلقات فورا بلا ركن
- نخرج الحلقات عندما يصبح لونها وردى – نصفيها جيدا من الزيت ونضعها فى حلة
- نضرب باقى المقادير كلها فى الخلاط لغاية مايبقوا عصير
- نصب العصير على الباذنجان المقلى فى الحلة – ونقلبه من فوق لتحت عشان كل الحلقات تنغمس فى العصير
- ممكن ناكل منه فى نفس اليوم – لكن لو حطينا الحلة مغطاه فى الثلاجة – عشان الباذنجان يتخدًع فى الثوم والخل – فى اليوم التالى الطعم حيكون خطيييييييييير وما لوش حل
- ممكن يفضل فى الثلاجة أسبوع وبكدة يبقى وجبة جاهزة فى أى وقت
- ينفع يتعمل سندوتشات لذيذة للولاد مع لحسة جبنة بيضاء
- انا شخصيا بآكله بالشوكة مع هامبرجر مشوى بطريقتى المفضلة وحلقات الطماطم وعيدان الجرجير الطازجة – بتبقى وجبة مشبعة تماما التمام
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق