لما تجربوا الطريقة دى مش حتصدقوا طعامة الفراخ وحتبقى اطرى فراخ اكلتوها فى حياتكوا
المقادير
- فرخة
- ثمرة طماطم
- بصلة صغيرة
- 1 فلفل اخضر رومى
- فصين ثوم
- معلقة صغيرة ملح
- 3 معالق كبار خل
- معلقة كبيرة بهارات كارى من كارفور
الطريقة
- نضع الفرخة صحيحة او مقطعة فى حلة
- نضرب الخضروات مع الملح والخل فى الخلاط لغاية ما ينعموا ثم نصبهم فوق الفرخة ونقلب كويس (لا نضع البهارات الان)
- نغطى الحلة فى الثلاجة 6 ساعات
- نضع الحلة على اصغر عين بوتاجاز على نار عالية لدقائق – واول ما حتبدأ تبقلل نوطى النار جدا جدا – وكاننا بندمس فول – ونتركها متغطية 40 دقيقة – عايزينها تستوى نصف سوا عشان يفضل اللحم محتفظ بطعامته ولا يخرج منه كل البهريز
- نخرج قطع الفراخ من الحلة ونرصها فى صينية فرن
- نرش عليها بهارات الكارى – انصحكم ببهارات الكارى بتاعة كارفور تحفة – او اى بهارات متوفرة لديكم
- نضع صينية الفراخ على الرف السفلى ونشغل الشواية العلوية بشعلة متوسطة مش عالية لمدة ربع ساعة حتى يبقى لون الفراخ ذهبى – ثم نخرج الصينية ونقلب قطع الفراخ ونرش البهارات على الوجع الاخر ثم ندخلها تحت الشواية 8 دقائق حتى يصبح لونها ايضا ذهبى
لاحظوا الآتى:
- الفراخ فى الطريقة دى لا نضع معها أى سوائل – ولا نقطة – لان الفرخة حتنزل بهريز منها فيها وحتستوى فيه وفى البخار بتاعه
- مش عايزين نوصل لدرجة الغليان – قبل ما تبدأ تغلى نوطى النار خالص – دة سر الفراخ الطرية التى تذوب فى الفم – اما لو غليناها على نار عالية انسجة الفرخة حتمسك فى بعضها وتبقى صعبة فى المضغ – وكمان عشان احنا مش حاطين سوائل وعايزين الفرخة تستوى على مهلها نص سوا فقط مش كتير
- الفراخ بتطلع ذائبة ذوبان – ودة بفضل الطهى البطئ اللى بيخلى انسجة البروتين تتراخى وتطرى – ودى افضل طريقة لطهى اللحوم عموما – بعكس طريقة الغلى فى سوائل على نار عالية فى البداية – اللى بتخلى جزيئات البروتين تتماسك أكثر فتطلع الفراخ واللحوم بتشد فى الاكل
- الخضروات بتضفى نكهة جميلة للفرخة
- الفرخة بعد طهيها حتترك بهريز فى الحلة ممكن نستخدمه فى عمل أى خضروات – نحط معاها مثلا ملوخية – كوسة – سبانخ – بامية – أى خضروات بنحبها – او نعمل بيهم احلى صينية بطاطس فى الفرن
- نفس الطريقة ممكن نطهى بيها مكعبات اللحم – بس نزود مدة الطهى فى الكندوز الى 3-4ساعات
- فى حالة الرغبة فى عمل شوربة على اللحمة او الفراخ هنا فقط نضيف ماء – وممكن نعلى النار فى البداية وبمجرد ما تقرب من درجة الغلى – وقبل ان تبدأ فى الغليان – نوطى النار اقل درجة ونتركها تستوى ببطء حتى تمام السوا
- انا كنت باستخدم طريقة نقع الفراخ فى محلول ملحى من قبلها بيوم واشيلها فى الثلاجة – لكن بطلت اعمل كدة ولقيت ان طريقة الطهى البطئ اسهل وعملية اكتر لانها لا تحتاج تحضير اى شئ من قبلها بيوم
- توجد حلل مخصوصة للطهى البطئ slow cookers مصنوعة من الفخار وبتشتغل بالكهرباء – ما اعتقدش انها بيتباع فى مصر – ومش لازم نشترى النوع دة – لو عندنا عين بوتاجاز صغيرة نقدر نوطيها خاااااالص يبقى أى حلة حنحطها عليها حتتحول ببساطة الى slow cooker – انا باستخدم حلل ستانلس ستيل
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق