04 سبتمبر 2014

فراخ ولحمة طرية بطريقة الطهى البطئ

لما تجربوا الطريقة دى مش حتصدقوا طعامة الفراخ وحتبقى اطرى فراخ اكلتوها فى حياتكوا

المقادير

  • فرخة
  • ثمرة طماطم
  • بصلة صغيرة
  • 1 فلفل اخضر رومى
  • فصين ثوم
  • معلقة صغيرة ملح
  • 3 معالق كبار خل
  • معلقة كبيرة بهارات كارى من كارفور

الطريقة

  • نضع الفرخة صحيحة او مقطعة فى حلة
  • نضرب الخضروات مع الملح والخل فى الخلاط لغاية ما ينعموا ثم نصبهم فوق الفرخة ونقلب كويس (لا نضع البهارات الان)
  • نغطى الحلة فى الثلاجة 6 ساعات
  • نضع الحلة على اصغر عين بوتاجاز على نار عالية لدقائق – واول ما حتبدأ تبقلل نوطى النار جدا جدا – وكاننا بندمس فول – ونتركها متغطية 40 دقيقة – عايزينها تستوى نصف سوا عشان يفضل اللحم محتفظ بطعامته ولا يخرج منه كل البهريز
  • نخرج قطع الفراخ من الحلة ونرصها فى صينية فرن
  • نرش عليها بهارات الكارى – انصحكم ببهارات الكارى بتاعة كارفور تحفة – او اى بهارات متوفرة لديكم
  • نضع صينية الفراخ على الرف السفلى ونشغل الشواية العلوية بشعلة متوسطة مش عالية لمدة ربع ساعة حتى يبقى لون الفراخ ذهبى – ثم نخرج الصينية ونقلب قطع الفراخ ونرش البهارات على الوجع الاخر ثم ندخلها تحت الشواية 8 دقائق حتى يصبح لونها ايضا ذهبى

لاحظوا الآتى:

  • الفراخ فى الطريقة دى لا نضع معها أى سوائل – ولا نقطة – لان الفرخة حتنزل بهريز منها فيها وحتستوى فيه وفى البخار بتاعه
  • مش عايزين نوصل لدرجة الغليان – قبل ما تبدأ تغلى نوطى النار خالص – دة سر الفراخ الطرية التى تذوب فى الفم – اما لو غليناها على نار عالية انسجة الفرخة حتمسك فى بعضها وتبقى صعبة فى المضغ – وكمان عشان احنا مش حاطين سوائل وعايزين الفرخة تستوى على مهلها نص سوا فقط مش كتير
  • الفراخ بتطلع ذائبة ذوبان – ودة بفضل الطهى البطئ اللى بيخلى انسجة البروتين تتراخى وتطرى – ودى افضل طريقة لطهى اللحوم عموما – بعكس طريقة الغلى فى سوائل على نار عالية فى البداية – اللى بتخلى جزيئات البروتين تتماسك أكثر فتطلع الفراخ واللحوم بتشد فى الاكل
  • الخضروات بتضفى نكهة جميلة للفرخة
  • الفرخة بعد طهيها حتترك بهريز فى الحلة ممكن نستخدمه فى عمل أى خضروات – نحط معاها مثلا ملوخية – كوسة – سبانخ – بامية – أى خضروات بنحبها – او نعمل بيهم احلى صينية بطاطس فى الفرن
  • نفس الطريقة ممكن نطهى بيها مكعبات اللحم – بس نزود مدة الطهى فى الكندوز الى 3-4ساعات
  • فى حالة الرغبة فى عمل شوربة على اللحمة او الفراخ هنا فقط نضيف ماء – وممكن نعلى النار فى البداية وبمجرد ما تقرب من درجة الغلى – وقبل ان تبدأ فى الغليان – نوطى النار اقل درجة ونتركها تستوى ببطء حتى تمام السوا
  • انا كنت باستخدم طريقة نقع الفراخ فى محلول ملحى من قبلها بيوم واشيلها فى الثلاجة – لكن بطلت اعمل كدة ولقيت ان طريقة الطهى البطئ اسهل وعملية اكتر لانها لا تحتاج تحضير اى شئ من قبلها بيوم
  • توجد حلل مخصوصة للطهى البطئ slow cookers مصنوعة من الفخار وبتشتغل بالكهرباء – ما اعتقدش انها بيتباع فى مصر – ومش لازم نشترى النوع دة – لو عندنا عين بوتاجاز صغيرة نقدر نوطيها خاااااالص يبقى أى حلة حنحطها عليها حتتحول ببساطة الى slow cooker – انا باستخدم حلل ستانلس ستيل

وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق