اليكم طريقة عمل باذنجان مخلل تحفة!
المقادير
- 2 كيلو باذنجان عروس اسود
- 8 فصوص ثوم كبيرة او 2م ص مهروس
- 2م ص ملح
- 1م ص كمون
- 2م ص نعناع ناشف
- 1م ك زعتر ناشف
- 2م ص كزبرة ناشفة
- من 1 الى 4 قرون فلفل حامى اخضر او احمر (حسب الرغبة) – او م ص شطة
- 4م ك خل
- ليمونة بقشرها
- 2 فلفل رومى
- 1م ك معجون صلصة طماطم
- 2م ك زيت زيتون
الطريقة
- نقطع العناقيد الخضراء من الباذنجان ونغلسه جيد ونتركه فى مصفاة حتى يجف
- نشق كل باذنجانة بالسكين من الجنب زى ما بنفتح ساندوتش الفينو
- نحمره فى زيت ساخن عميق لمدة 7 دقائق
- نخرجه من الزيت ونتركه فى مصفاة ليتصفى من الزيت
- نضرب باقى المقادير فى الخلاط
- نحشى كل باذنجانة بالخليط ونرصهم متلاصقين فى حلة او علبة ثلاجة بحيث تكون الفتحة فوق
- نصب ما تبقى من الخلطة على وش الباذنجان ونتركه فى الثلاجة لليوم التالى – وكلما تركناه أكثر يبقى أطعم
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق