09 ديسمبر 2015

باذنجان مخلل مقلى

اليكم طريقة عمل باذنجان مخلل تحفة!

المقادير

  • 2 كيلو باذنجان عروس اسود
  • 8 فصوص ثوم كبيرة او 2م ص مهروس
  • 2م ص ملح
  • 1م ص كمون
  • 2م ص نعناع ناشف
  • 1م ك زعتر ناشف
  • 2م ص كزبرة ناشفة
  • من 1 الى 4 قرون فلفل حامى اخضر او احمر (حسب الرغبة) – او م ص شطة
  • 4م ك خل
  • ليمونة بقشرها
  • 2 فلفل رومى
  • 1م ك معجون صلصة طماطم
  • 2م ك زيت زيتون

الطريقة

  • نقطع العناقيد الخضراء من الباذنجان ونغلسه جيد ونتركه فى مصفاة حتى يجف
  • نشق كل باذنجانة بالسكين من الجنب زى ما بنفتح ساندوتش الفينو
  • نحمره فى زيت ساخن عميق لمدة 7 دقائق
  • نخرجه من الزيت ونتركه فى مصفاة ليتصفى من الزيت
  • نضرب باقى المقادير فى الخلاط
  • نحشى كل باذنجانة بالخليط ونرصهم متلاصقين فى حلة او علبة ثلاجة بحيث تكون الفتحة فوق
  • نصب ما تبقى من الخلطة على وش الباذنجان ونتركه فى الثلاجة لليوم التالى – وكلما تركناه أكثر يبقى أطعم

وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق