28 ديسمبر 2016

اومليت برجر

حنعمل مع بعض برجر بيتى لذيذ ونحشى بيه اومليت مش حتصدقوا جماله

المقادير

  • 150 جرام لحم مفروم
  • ملح وفلفل
  • معلقة زيت
  • فلفل رومى وبصل مخرطين رفيع
  • 6 بيضات
  • ربع كوب جليب كامل الدسم
  • ملخ وفلفل وذرة شطة
  • طماطم مخرطة رفيع
  • بقدونس مفرى

الطريقة

  • نسخن طاسة تيفال مع بضع نقاط من الزيت
  • نقسم اللحمة المفرومة على 3 اجزاء – نعملهم كور ونبطط الكرة فى كف ايدنا عشان تبقى اقراص مفرودة ورفيعة مش تخينة
  • نحط الاقراص فى الطاسة السخنة 3 دقائق وبعدين نقلبهم على الوش التانى دقيقتين ونرفعهم من الطاسة
  • نحط البصل والفلفل الرومى على سوائل اللحمة فى الطاسة (مع قليل من الزيت اذا كانت السوائل قليلة) ونقلبهم على نار عالية بضع دقائق حسب الرغبة
  • فى هذه الاثناء نفرول البرجر فتافيت فى طبق غويط – وبعد شوى البصل والفلفل الرومى فى الطاسة نصبهم فى الطبق ونقلب معاهم طماطماية مخرطة رفيع والبقدونس المفرى
  • نخلط البيض مع الحليب ونضربهم جيدا مع فلفل اسود وفى الآخر نضيف الملح ونقلب تقليبة خفيفة
  • نضع قليل من الزيت فى الطاسة ونصب فيها خليط البيض
  • بعد ان يبدأ قعر البيض فى التماسك نضع البرجر والبصل والفلفل الرومى والطماطم على جنب فوق البيض ثم نقلب النصف الفاضى على النصف المليان ونصبه فى طبق التقديم

الف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق