اليكم اكلة طعمة جداً ومغذية وخالية تقريباً من الكربوهيدرات الضارة
المقادير (لفرد واحد)
- صدر فراخ مخلى (فيليه)
- بصلة
- طماطماية
- فلفلاية رومى
- معلقة صغيرة ثوم مفروم
- نصف معلقة صغيرة روزمارى مطحون
- ربع معلقة صغيرة ورق لورا مطحون
- معلقة صغيرة ملح
- معلقة كبيرة خل او عصير نصف ليمونة صغيرة
- معلقة كبيرة زبادى سادة او لبن رايب او حليب جاموسى
- معلقة زبدة
الطريقة
- نقطع صدر الفرخة افقياً لنحصل على صدرين نفس الطول لكن رفيعين
- نقطع البصل والطاطم والفلفل مكعبات صغيرة
- نضع كل الكونات فى طبق عميق ونقلبهم مع بعض جيداً ثم نغطيهم فى الثلاجة ساعتين
- نسخن طاسة فيها معلقة سمن بلدى او زبدة
- نخرج الصدور من التتبيلة وننفض عنهم قطع الخضروات ونضعهم وحدهم فى الطاسة وبعد دقيقة على نار عالية نقلبهم على الوجة الاخر ونغطي الطاسة ونوطى النار جدا 10 دقائق
- نخرج الصدور ونضعها على شواية على البوتاجاز لشويهم على نار عالية 10 دقائق مع التقليب كل دقيقة
- فى نفس الوقت نصب كل مكونات التتبيلة فى الطاسة لطهيهم فى المتبقى من بهريز الصدور – ونغطى الطاسة على نار هادية 10 دقائق بينما الصدور بتتشوى على الشواية (وممكن نضيف اى خضروات اضافية فى الطاسة – مثلا بروكلى او قرنبيط او حلقات كوسة او فاصوليا خضراء او جزر او اوراق سبانخ)
- نضع الصدور فى طبق التقديم وبجوارها الخضروات
تقدم مع مخلل بروبيوتيك
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق