15 ديسمبر 2017

لحمة بالبصل والجزر والكركم

اليكم واحد من اجمل واطعم اطباق اللحم – جربوها وان شاء الله حتعجبكم وتدعولى

المقادير

  • كيلو لحم مكعبات او دوش
  • نصف كيلو جزر
  • نصف كيلو بصل
  • معلقة كبيرة ثوم مفروم او 4 فصوص
  • فلفلاية رومى
  • قرن فلفل حامى
  • 4 معالق صغيرة كركم
  • معلقة صغيرة فلفل اسود
  • معلقتين صغار روزمارى مطحون
  • نصف معلقة صغيرة ورق لورا مطحون

الطريقة

  • نقطع مكعبات اللحم شرائح رفيعة ونضعها فى حلة بدون ماء ونغطيها على نار هادية جدا شمعة
  • نخرط البصل ونضيفه للحم مع التوابل ونقلب ونغطى
  • نخرط الجزر والفلفل حلقات ونضيفهم فوق اللحم بحيث يغطوه بدون تقليب ونغطى
  • بعد 4 ساعات نقلب الكل فى بعض ونغطى
  • بعد ساعة نطفى النار

الاكلة دى مناسبة جداً للمحافظة على الصحة ولمن يتبع ريجيم تخسيس وكذلك مناسبة لمن يعانون من مشاكل فى الهضم مثل ارتجاع المرئ او مشاكل فى الشرايين والقلب ووقاية من الزهايمر – وذلك يرجع الى الكركم مع الفلفل الاسود ودهون اللحم الذان يساعدان الجسم على امتصاص الكركومن curcumin المادة الفعالة فى الكركم والتى لها فوائد صحية متعددة لكل اجهزة الجسم تقريباً وبالذات للجهاز الهضمى والدورة الدموية والمخ والكلى والكبد – كما انه مقوى للمناعة الطبيعية

ويمكن بدلا من النشويات ان نعمل من اوراق الخس او الكرنب الطرى – سندوتشات ملفوفة محشوة بهذا اللحم – بتكون فى منتهى الطعامة

وبالف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق