لو عايزين نشوى فرخة وتطلع زى فراخ الكبابجى بالظبط حنبقى محتاجين الاول نفتحها على شكل الفراشة – الطريقة سهلة جدا – شاهدوا الفيديو التالى :
وبعدين نتبل الفراخ ليلة قبل الشوى – برضه الطريقة سهلة جداً :
مقادير تتبيله الكبابجية للفراخ المشوية
- فرخة نقطعها نصفين كما فى الفيديو
- نرفع الجلد من الجنب (لكن نتركه ماسك من الناحية الاخرى) ونعمل شقوق طولية عميقة فى اللحم اللى تحت الجلد
- نضرب فى الخلاط 11 حاجة :
- بصلة
- طماطماية
- 5 فصوص ثوم او معلقة كبيرة مهروس
- ربع كوب خل
- عصير نصف ليمونة
- معلقة صغيرة روزمارى مطحون
- معلقة صغيرة زعتر جاف
- معلقة صغيرة شطة او قرن فلفل حامى
- ملح وفلفل
- معلقتين زيت (الافضل نضيفه فى وعاء التتبيل بعد الخلاط عشان منزفروش)
- نحشى الشقوق اللى تحت الجلد بالتتبيلة وندهن اللحم وبعدين نغطى عليه بالجلد
- ندهن جلد الفرخة من الخارج ايضاً بالتتبيلة
- فى الاخر نضع الفرخة على ظهرها بحيث يكون الجلد لتحت فى حلة او صينية التتبيلة – ونضع المتبقى من التتبيلة فى التجويف الصدرى وفوق الوراك
- نضعها فى الثلاجة لليوم التالى
اليوم التالى نقدر نشويها فى فرن البوتاجاز بحيث نضعها على شبكة تحتها صينية بها بعض الماء حتى لا تحترق – وندهن وش قطع الفراخ بفرشة زبدة وزيت متقلب فيه روزمارى مطحون وثوم مهروس وملح بسيط ومعلقة صغيرة صلصة – ونشغل الفرن على 180 لمدة 45 دقيقة ثم نقلبها على الوش التانى وندهن بالفرشة ونتركها فى الفرن لمدة 45 دقيقة برضه – وفى الاخر لومكانتش لسة خدت لون الشوى الاحمر نشغل الشواية العلوية للبوتاجاز 5 دقائق على كل جانب
صينية الماء اللى تحت الفرخة حيتجمع فيها بهريز الفراخ المشوية – ودى نقدر نستخدمها مثلا فى عمل احلى ملوخية ببهريز الفراخ المشوية – او ممكن نحط صينية بطاطس فرن تستوى تحت الفرخة وتتسقى ببهريزها – مع ملاحظة اننا نغطى الصينية الاول بورق فويل ونسويها على عين البوتاجاز – على نار اقل حاجة شمعة – ساعة قبل ما نبدأ خطوة الفرن – وبعدين نشيل الغطاء ونحطها تحت الفراخ ونبدأ نشويها – عشان ناكل بطاطس ناعمة زى الزبدة
مش حتصدقوا طعامة الفراخ المشوية بالطريقة دى – أحلى واطعم وانظف من أى فراخ مشوية جاهزة – ومستوية زى الزبدة.. بتدوب فى الفم ذوبان !
بالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق