البوست ده مجمع لاكلات ببروتين نباتي بقالي شهر بعمله واصور اهو
تحت كل صورة شرح طريقتها انا حاسبه كميه البروتين في الاكل بمايعادل تقريبي نفس الرقم في البروتين الحيواني عشان العضل مايتأثر كنت عايزة اعمل البوست بميزانيه واحدد رقم لكن لان الاسعار بتتغير في مصر كل شهر فهسيبه كده وكل واحد يظبط ويختار ارخص مكان .
-بالنسبه للفرد الواحد كل 10 ايام محتاجين
* 20 بيضه
*كيلو قريش او اقل
*كيلو لب سوري ني (هتقسمي الثمن كيلو علي يومين)
*خضار وورقيات وزيتون
ومرة في بدايه الشهر محتاجين:-
*3 كيلو دهن بقري من الجزار حاليا ب”20جنيه او اقل ” ولو الميزانيه تسمح ممكن تشتري كيلو سمنه بقري للفطار او زيت زيتون
*10 كيلو عظم من الجزار اي عظم ومعاه 3 مواسير “الكيلو حاليا ب5 جنيه”
* نصف كيلو لحم مفروم تقسميه 4 قطع (اختياري) او نص كيلو صدور فراخ او كبدوقوانص
=هتسيحي الدهن وتعبيه هيقعد معاكي الشهر ويمكن اكتر
=وتغلي تلت كميه العظم في حله كبيرة علي نار هاديه اغليه 6 ساعات هتكفيكي 10 ايام احلي شوربة تطبخي بيها
في في الوصفات لحم او فراخ ممن تستبدليهم ب2 بيضه او نص كوب عدس مفيش مشكله خالص
ديه قائمه اسبوع ونكررها .
…………………
الافطار ثابت
2بيضه بالزبدة+قريش+زيتون+لب سوري+جرجير وخس وطماطم
*يمكن استبدال البيض في الافطار بنص كوب عدس اوفاصوليا بيضاء او مشروم
الغداء:-
اليوم الاول :-
سلطه عدس بجبة او شوربه عدس اصفر +ملوخيه+شوربة عظم+فلفل وباذنجان مقلي +حزمة جرجير وسلاطه ومخلل
اليوم الثاني:-
طاجن لوبيا بيضاء +حزمة جرجير وسلطه ومخلل
اليوم الثالث:-
عجة كوسا +حزمة جرجير وسلطةومخلل+شوربة عظم
اليوم الرابع:-
طاجن فاصوليا بيضاء+جرجير وسلطةومخلل
اليوم الخامس:-
مسقعه باذنجان وخرشوف وبيض مسلوق+جرجير وسلاطه ومخلل+شوربة
اليوم السادس:-
كشري اصفر وبيض مسلوق +سلطه وجرجيرومخلل
اليوم السابع :-“كل اسبوع نوع”
-كريب عدس محشو جبنة قريش ولحمه مفروم
– طاجن بازلاء بالخرشوف باللحم المفروم”مرة واحده بالشهر”
-فول وفلافل وبصارة “مرة واحده بالشهر”
-كشري مصري بالحمص”مرة واحده بالشهر”
-مسقعه باذنجان وطبق ترمس “مرة واحده بالشهر”
بدائل:-
-صدر فراخ بالبصل والفلفل الاخضر
-محشي ورق عنب باللحم المفروم والبرغل
-بيض أومليت بالبسطرمة والخضروات
-كبد وقوانص واجنحه بالبصل والفلفل
-فاصوليا خضراء باللحم المفروم
-سبانخ باللحم المفروم
بجانب 2 بيض اومليت
ونحطهم على شواية على عين البوتجاز ديه شواية صاج رخيصة جدا بس استعمالها جميل وبتقضي الغرض
وبعدين بقشرهم واسيبهم على جنب على ماحضر الصلصة
اتمنى تجربوها وتدعولى
عملته بنفس الطريقة بس شيلت خطوات الصلصة خالص وشويته كويس جدا وبعدين قشرته وهرسته وضيفت زيت زيتون وخل وملح وكمون وشطة للي بيحب وتومه مبشورة وممكن تضيف زبادى بيدى نفس نتيجة الطحينة
إيدام العدس
المكوّنات
عدس أحمر – 750 غرام
زبدة – ربع كوب
كمون بودرة – ملعقة صغيرة
كركم – ملعقتان صغيرتان
غارام ماسالا – ملعقة صغيرة
كزبرة جافة مطحونة – ملعقة صغيرة
زنجبيل بودرة – ملعقتان صغيرتان
3طماطم حجم كبير مفروم
1بصل حجم كبير مفروم
جزرة متوسطة مقطّع الى مكعبات
ثوم مهروس – ملعقة صغيرة
ملح – بحسب الرغبة
2فلفل أخضر حار مفروم
طريقة العمل
1- ضعي العدس في قدر، أغمريه بالماء. أتركي المزيج على حرارة متوسطة.
2- عندما يغلي المزيج، خففي النار واغلي العدس حتى ينضج.
3- أضيفي نصف كمية الزبدة مع الكركم والجزر واغلي المزيج على حرارة منخفضة لـ10 دقائق إضافية.
4- ذوّبي باقي كمية الزبدة في مقلاة على حرارة متوسّطة وقلّبي فيها البصل والثوم حتى يتحمّرا.
5- زيدي الزنجبيل، الفلفل الحار والطماطم واطهي لـ5 دقائق إضافية.
6- زيدي الكمون، الغارام ماسالا والكزبرة.
7- أسكبي المزيج فوق العدس واضبطي النكهة بحسب الرغبة.
8- اغلي المكوّنات على حرارة منخفضة لـ10 دقائق إضافية.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق