هل مسموح للسكريين المعتمدين على الانسولين اكل الرز؟
الافضل لا لانه من النشويات الصريحة مثل الخبز وبالتالي بيرفعوا السكر جدا فيضطر المريض الى اخذ جرعات انسولين اعلى
والجرعات كل ما كانت اعلى كل ما عرضت المريض لتقلبات هبوطات وارتفاعات متكررة
لكن مش دايما الناس بتلتزم بنصايحنا.. خصوصا الاطفال
عشان كدة حاقول لهؤلاء طريقة سهلة لتقليل ضرر اكل الرز قدر الامكان:
ننقع الرز في الماء لمدة 8 ساعات وخلالها نغير ماؤه ونشطفه كويس كل فترة
نتخلص من ماء النقع ونشطفه كويس وبعدين نسلق الرز في ماء كثير
يعني كوب ماء نسلقه في 4 اكواب ماء
وبمجرد ما يستوي الرز نصفيه من الماء ونتركه يبرد وبعدين نشيله في الفريزر 12 ساعة اخرى
وفي اليوم التالي نخرج الرز من الفريزر ونتركه يفك
وبعدين نسخنه
في الخطوة دي نقدر نطعمه باننا نضيف له معلقة زبدة حيواني وملح واى بهارات او توابل بنحبها
ونقدمه سخن لذيذ بالف هنا وشفا
الطريقة دي بتقلل من ارتفاع السكر وبالتالي المريض حيحتاج جرعة انسولين اقل من لو اكل الرز بالطريقة العادية
بس ناخد بالنا ان كثرة تناول النشويات لها اضرارها. لان ممكن المريض يصاب بالسمنة ومقاومة انسولين ويصبح مريض مضاعف اول وثاني
فالنصيحة اننا لا نكثر من اكل الرز حتى ولو بالطريقة الجديدة
تكفي كمية بسيطة عشان الطفل لا يحس انه محروم من اكلات شايف باقي افراد الاسرة يستمتعون بها
ربنا يحفظكم ويحفظ اولادكم من كل سوء
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق