08 أكتوبر 2009

مش بالزبادى


زوجتى العزيزة بتشترى مش بلدى من الأسواق الشعبية وبتحضره للأكل بأن تضع جزء من المش فى علبة وتقلب معاه شوية طحينة وشوية زيت - بيكون طعمه تحفة
لكن المشكلة إنه بيتعبنى لو أكلته فى العشاء ونمت بعدها - بسبب الطحينة والزيت
وده دفعنى لإنى أجرب طريقة جديدة تكون أخف على المعدة بالذات بالليل - وطلع الطعم هايل وبيعمل كمية أكبر بكتير
إليكم إكتشافى الخطير - المش بالزبادى

المفادير
2 ملعقة كبيرة مش بلدى خام - بنى اللون
2 كوب زبادى سادة

الطريقة
فلب المش مع الزبادى جيدا فى علبة بلاستيك - ثم غطيها وإحفظها فى الثلاجة لوقت الإستخدام
لو بتحبوا الطعم حادق أكثر - أو لو المش غير معتق - ممكن تزودوا نصف ملعقة مش أو ملعقة كاملة حسب الرغبة
الخلطة دى هايلة لعمل السندويتشات مع حلقات طماطم طازجة - أو تتغمس مع عيش بلدى مقمر ومناسبة لوحدها أو لو غاويين زيى جبنة أو حاجة حرشة جنب الأكل - فطار أو غداء أو عشاء

جربوها وإن شاء الله حتدعولى
وعلى فكرة لو تحبوا تعملوا زبادى فى البيت يكون أنظف وأطعم - جربوا الطريقة دى

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق