22 يوليو 2019

خل تفاح بيتي

عمل خل تفاج في البيت سهل جدا

فوايد خل التفاح كتير جدا.. لكن الخل المباع في الاسواق مش مفيد وطعمه مر. اما خل التفاح البيتي فطعمه رائع ومتخمر بطريقة صحية

الطريقة سهلة جدا

نقطع التفاح شرايح ونضعه في برطمان زجاجي

كل تفاحة تحتاج معلقة صغيرة سكر. ندوب السكر في ماء نقي ونصبه في البرطمان على التفاح بحيث يغطيه

نغطي البرطمان بشاشة او قماشة قطن ونثبتها باستك

نضع البرطمان في مكان مظلم لمدة ٣ اسابيع. عنما نلاحظ ان التفاح كله هبط في قاع البرطمان نصفيه ونحتفظ بالماء فقط ونغطيه مرة اخرى في نفس المكان المظلم لمدة شهر على الاقل. بعد ذلك يصبح خل تفاح تخمير طبيعي اصلي لذيذ وخالي من اى كيماويات

دمتم في رعاية الله وحفظه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق