اول مرة اعملها – الوصفة من ابداعات نهى سلام
https://www.facebook.com/groups/2051617705054100/permalink/2347163828832818/
– انا هنا بس حولت المكيال الى اوزان
المقادير
- 250جم لحمة مفرومة
- 80جم لية
- 30 جرام جوز هند ناعم
- 30جم بذر كتان مطحون
- 30جم سمسم ابيض مطحون
- 100جم بصل
- معلقة صغيرة من كل من :
- بابريكا
- فلفل اسود مطحون
- زنجبيل مطحون
- قرفة مطحون
- كاري
- كزبرة مطحون
- روزماري مطحون
- ملح بحري
الطريقة
- نفرم البصل مع اللحمة المفرومة واللية في الكبة
- نطحن بذر الكتان والسمسم في مطحنة التوابل
- نضيف كل شئ في طبق واسع ونقلب بيدنا جيدا
- وزن الخلطة 560جم – نقسمها 12 كرة ونحفظها في الثلاجة ساعتين لتتماسك
- نصبع كل كرة على سيخ او يد مدور لمعلقة خشب
- نسخن شواية ونشوي صوابع الكفتة
- تقدم مع سلطة طحينة وجرجير وخيار مخلل ولبنة بيتي
دمتم في رعاية الله وحفظه
حاج محمد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق