29 يناير 2012

طريقة عمل سلطة الطحينة

تحضير سلطة الطحينة معروف للكثيرين – لكن فكرت أن أكتبه لتستفيد منه العرايس والبنات الجداد على المطبخ وأى حد يبحث عن طريقة عمل سلطة طحينة تجنن

المقادير 

  • 60جم طحينة
  • 30جم خل
  • عصير ليمونة
  • 70جم ماء دافئ
  • 1 معلقة صغيرة كمون مطحون
  • ربع ملعقة صغيرة شطة (اختيارى)
  • ربع ملعقة صغيرة ملح
  • ملعقة صغيرة ثوم مهروس او بودرة ثوم (اختيارى)
  • ذرة ملح صينى (اختيارى – يعطيها نكهة خرافية)

الطريقة 

  • نخلط الطحينة مع الخل بمعلقة فى طبق عميق صغير (انا باخلطها فى برطمان أسهل بكتير – وكمان عشان احفظها فى الثلاجة وتبقى جاهزة لأى أكلة خلال اسبوع) – ثم نصب بعض الماء الدافئ ونقلب – ثم كمية ماء اخرى ونقلب تانى – وهكذا حتى نحصل على القوام المطلوب وتصبح ناعمة كالكريمة بدون ما تكون محببة
  • نضيف عصير الليمون الملح والكمون والشطة والثوم المهروس والملح الصينى ونقلب الكل
  • سنجد الطحينة طرية وسايبة – لكن بعد ان نضع الطحينة فى الثلاجة نصف ساعة على الأقل ستصبح سميكة أكثر

طبعاً يمكن مضاعفة الكميات – بنفس النسب – فى حالة الرغبة فى عمل كمية أكبر – وفى هذه الحالة نعمل الطحينة فى برطمان ونحكم غلقه ونحفظه فى الثلاجة لتبقى صالحة حتى أسبوع

سلطة الطحينة مناسبة لعديد من الأكلات – فهى رائعة لعمل سندوتشات من أقراص الطعمية الساخنة مع سلطة الطماطم – وسندوتشات الكفتة والبرجر والكبدة والفراخ والسمك والجمبرى والشاورما – ويمكن إضافتها لطبق الفول فتعطيه مذاق رائع – كما تصاحب أطباق الكفتة وكل المشويات وأطباق السمك والكبدة – وممكن تقليبها مع سلطة طماطم حتخلى الطعم روووووعة – وهى إضافة لذيذة تجمل أى سفرة طعام وفى العزومات والبعض ينثرها حتى على الأرز – ولو الميزانية خرمت آخر الشهر وعندك شوية طحينة يمكن تغميسها بطماطم مقطعة وتبقى وجبة تمام التمام يامعلم

يمكنكم أيضاً تصنيع الطحينة فى البيت – فهى سهلة جداً وموفرة – للطريقة اضغط هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق