كاوباد kao pad طبق رز تايلاندي لذيذ جدا منتشر فى شوارع تايلاند – ممكن يتعمل بالجمبرى او مكعبات سمك او كابوريا او فراخ او رومى زى ما تحبوا – هنا حنعدل الوصفة عشان تبقى من غير رز – بحيث تبقى مناسبة لنظام لوكارب وللناس اللي عاوزة تخس – جربوه وان شاء الله حتدعولى – وحيبقى من اطباقكم الاساسية لان اللي يجربه بيحبه جدا
المقادير
- نصف قرنبيطة صغيرة او ربع واحدة كبيرة
- ربع كيلو سمك فيليه او جمبري مقشر او صدر فرخة مقطع مكعبات
- عصير ليمونة
- معلقة زبدة او سمن بلدي او زيت زيتون
- بصلة صغيرة مخرطة
- معلقة صغيرة ثوم مفروم
- قرن فلفل حامى
- ملح وفلفل
- 3 بيضات
- كوب خضرة مشكلة (بقدونس – كزبرة – شبت) او المتوفر منهم
- معلقة كبيرة خل تفاح منزلي.. او عضوي غير مبستر ولا مفلتر
الطريقة
- نفرم فرم خشن البصل والثوم والفلفل الحامي في الكبة – ونصبهم مع عصير الليمون على الجمبري المقشر او مكعبات السمك او صدور الفراخ ونتركهم ساعتين
- نقطع القرنبيط ونغسله وبعدين نضربه في محضرة الطعام لغاية مايبقى فتافيت رفيعة بحجم وشكل حبات الارز
- نسخن الزبدة او السمن او زيت الزيتون فى ووك او حلة تيفال ونسقط خلطة الجمبري او قطع السمك ونقلب بسرعة على نار عالية (في حالة مكعبات الفراخ نغطي الطاسة 5 دقائق على نار هادية الاول عشان تستوي وبعدين نعلي النار.. بس بصراحة الاكلة دي بتبقى احلى بالجمبري او السمك الفيليه)
- نضيف نصف كمية ارز القرنبيط ونقلب 3 دقائق
- نزيح الارز على جنب ونكسر البيض ونسقطه فى جنب الحلة واول ما يبدأ البياض فى الظهور نقلب البياض والصفار مع الارز
- نضيف باقى الارز ونقلب
- نطفى النار
- نضيف الخضرة وخل التفاح ونقلب وناكل بالف هنا وشفا
على فكرة طعم القرنبيط في الطبق دة مش باين خالص – يعني اللي زهق من القرنبيط باقوله جرب الاكلة دي على ضمانتي !
دمتم في رعاية الله وحفظه
حاج محمد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق