الأكلة دي يا جماعة ملهاش حل – طعمة طعامة تخليك مبسوط ومقتنع ان لوكارب اكله فعلاً لذيذ ومشبع جداً
المقادير
- 700جم ورق كرنب
- معلقتين كبار سمن عضم بقري او زبدة فلاحي او سمن بلدي
- 400جم كيس ملوخية مجمدة
- 3 كبشات شوربة عضم بقري
- 300جم صدرفرخة مخلية
- معلقة كبيرة ثوم مهروس
- ملح وفلفل وورق لورا وكزبرة ناشفة وحبهان وكبابة صيني
- معلقتين كبار خل
الطريقة
- نقطع ورق الكرنب مربعات صغيرة 5×5 تقريبا
- نسيح السمن او الزبدة في حلة ونسقط فيها اوراق الكرنب نقلبه كويس حتى يصير كله مدهون بالسمن
- نفردهم في صينية واسعة وندخلهم الفرن على درجة 120 نصف ساعة حتى يحمر لونهم
- فى هذه الاثناء نضع الشوربة في الحلة السابقة ونسخنها مع مكعبات الفراخ والثوم والتوابل والخل وعند بدء الغليان نغطيها ونتركها على نار هادية 10 دقائق
- نضيف الملوخية المجمدة ونسيب النار هادية كما هي
- بمجرد ذوبان الملوخية وقبل ان تغلي نأخد اوراق الكرنب المشوي من الفرن ونضيفها للحلة ونقلب الكل كويس 3 دقائق ثم نطفي النار
تقدم ساخنة
دمتم في رعاية الله وحفظه
حاج محمد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق