سمك الماكريل من اسماك اعالي البحار غني بدهون اوميجا 3 الصحية والمفيدة جدا للقلب ولمرضى الكوليسترول والدهون الثلاثية والسكر
اسهل طريقة لتنظيفه وتجهيزه لعمل صينية سنجاري هى :
- نغسل السمك
- نقطع الرأس والذيل
- نضع السمكة على جنبها ونعمل شق طولي بطول السمكة كلها – من ظهرها وليس من بطنها – ونكون ضاغطين ببطن ايدنا على السمكة عشان تثبت في مكانها واحنا بنفتحها – كما في الفيديو التالي :
وزيادة عن الفيديو نشيل سلسلة الظهر اللى حتكون موجودة على طرف احد جانبى السمكة – بأيدنا نسحبها ببطء وبصباعين من الايد الثانية نكون مثبتين لحم السمكة من فوق السلسلة وتحتها عشان ما يطلعش لحم مع السلسلة واحنا بنسحبها
مقادير خلطة السنجاري
- بصلة
- ثوم
- بقدونس او شبت او كزبرة اوكرفس اوخليط
- كمون
- ملح
- فلفل رومي
- قرن فلفل حامي
- ليمونة مخللة
- بابريكا
- زنجبيل
- طماطماية مقطعة مكعبات صغيرة
- بهارات سمك
نضرب كل المكونات نبضات في الكبة ماعدا الطماطم وبهارات السمك
نفتح السمك المغسول ونضعه على ظهره في صينية فرن – ونرش بهارات السمك – ثم نوزع الخلطة على بطن السمك المفتوح ونبططه بايدنا – وفي الآخر ننثر مكعبات الطماطم فوقهم
ندخل الصينية الفرن على الرف الاوسط على درجة 120 لمدة نصف ساعة
يقدم ساخن او بارد – في الحالتين طعمه لذيذ جداً
وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق