26 أبريل 2019

بارميجيانا دي ميلانزاني لوكارب

بارميجيانا دي ميلانزاني هي اكلة ايطالية شهيرة ترجمتها باذنجان بالجبنة الرومي – عملتلها تعديل بسيط عشان تبقى مناسبة لحمية لوكارب الصحية – طعمها لذيذ اتمنى تجربوها

 

المقادير

  • كيلو باذنجان رومي
  • معلقتين كبار سمن عضم او زبدة فلاحي او سمن بلدي
  • ملح وفلفل وشطة او بابريكا
  • نصف كيلو طماطم + معلقة صلصة
  • معلقة كبيرة ثوم مفروم
  • 50جم زيتون حلقات
  • فلفل رومي مقطع شرايط
  • أحد الاضافات التالية:
    • شرايح صدر دجاج متشوح في السمن
    • برجر دجاج مشوي ومقطع مكعبات صغيرة
    • لحم مفروم معصج
    • بسطرمة
  • 50جم سمسم مطحون خشن
  • 50جم جبنة مبشورة رومي
  • 3 بيضات
  • اوراق بقدونس

الطريقة

  • نغسل الباذنجان ونقطعه بالطول شرائح متساوية سمكها 1سم
  • نسيح السمن وندهن الشرائح من الوجهين ونرصهم في صينية وندخلهم الفرن على درجة 120 مئوية حتى يصبح لونهم وردي – حوالي 15 دقيقة
  • في هذه الاثناء نضرب الطماطم في الخلاط لتصبح عصير ونقطع الفلفل الرومي شرايط رفيعة ونشوحه قليلا (مع شرائح صدور الدجاج اذا كنا سنستخدمها) في بواقي السمن مع الثوم المفروم – ثم نضيف الصلصة وملح وفلفل ورشة شطة او بابريكا ونقلب الكل ونغطيهم ربع ساعة على نار هادية
  • نضرب البيض في طبق
  • نخلط السمسم المطحون مع الجبنة الرومي
  • ندهن صينية فرن بقليل من الصلصة
  • نغمس شرايح الباذنجان في البيض اولا ثم في خلطة السمسم ونرصها في الصينية فوق الصلصة
  • نصب طبقة من الصلصة على الباذنجان ثم نكرر طبقات بنفس الترتيب حتى ننتهي من رص كل الباذنجان والصلصة
  • ندخلها الفرن 20 دقيقة على درجة 120 مئوية
  • نخرجها من الفرن وننثر على الوجه اوريجانو واوراق البقدونس

تقدم ساخنة او باردة

الفيديو التالي فيه الطريقة قبل تعديلها لتناسب حمية اللوكارب – استخدموا سمسم مطحون بدلا من البقسماط المطحون اللى في الفيديو

دمتم في رعاية الله وحفظه

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق