بارميجيانا دي ميلانزاني هي اكلة ايطالية شهيرة ترجمتها باذنجان بالجبنة الرومي – عملتلها تعديل بسيط عشان تبقى مناسبة لحمية لوكارب الصحية – طعمها لذيذ اتمنى تجربوها
المقادير
- كيلو باذنجان رومي
- معلقتين كبار سمن عضم او زبدة فلاحي او سمن بلدي
- ملح وفلفل وشطة او بابريكا
- نصف كيلو طماطم + معلقة صلصة
- معلقة كبيرة ثوم مفروم
- 50جم زيتون حلقات
- فلفل رومي مقطع شرايط
- أحد الاضافات التالية:
- شرايح صدر دجاج متشوح في السمن
- برجر دجاج مشوي ومقطع مكعبات صغيرة
- لحم مفروم معصج
- بسطرمة
- 50جم سمسم مطحون خشن
- 50جم جبنة مبشورة رومي
- 3 بيضات
- اوراق بقدونس
الطريقة
- نغسل الباذنجان ونقطعه بالطول شرائح متساوية سمكها 1سم
- نسيح السمن وندهن الشرائح من الوجهين ونرصهم في صينية وندخلهم الفرن على درجة 120 مئوية حتى يصبح لونهم وردي – حوالي 15 دقيقة
- في هذه الاثناء نضرب الطماطم في الخلاط لتصبح عصير ونقطع الفلفل الرومي شرايط رفيعة ونشوحه قليلا (مع شرائح صدور الدجاج اذا كنا سنستخدمها) في بواقي السمن مع الثوم المفروم – ثم نضيف الصلصة وملح وفلفل ورشة شطة او بابريكا ونقلب الكل ونغطيهم ربع ساعة على نار هادية
- نضرب البيض في طبق
- نخلط السمسم المطحون مع الجبنة الرومي
- ندهن صينية فرن بقليل من الصلصة
- نغمس شرايح الباذنجان في البيض اولا ثم في خلطة السمسم ونرصها في الصينية فوق الصلصة
- نصب طبقة من الصلصة على الباذنجان ثم نكرر طبقات بنفس الترتيب حتى ننتهي من رص كل الباذنجان والصلصة
- ندخلها الفرن 20 دقيقة على درجة 120 مئوية
- نخرجها من الفرن وننثر على الوجه اوريجانو واوراق البقدونس
تقدم ساخنة او باردة
الفيديو التالي فيه الطريقة قبل تعديلها لتناسب حمية اللوكارب – استخدموا سمسم مطحون بدلا من البقسماط المطحون اللى في الفيديو
دمتم في رعاية الله وحفظه
حاج محمد
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق