برجر الدجاج طعمه لذيذ ومنخفض الكارب (الكاربوهيدرات) وايضاَ منخفض السعرات – ففيه نصف سعرات برجر اللحم – حنعمله بخليط صدور ووراك مخلية – وممكن بواحد منهم فقط حسب المتوفر عندنا – وحاقولكم على خلطتي السرية اللى حتخلي طعمه الذ من أى رجر تاني
الادوات المطلوبة
- بلاستيك سترتش او ورق فويل او اكياس بلاستيك نقصها مفتوحة
- كبة او محضر طعام
- جريل او طاسة تيفال
المقادير
- 1000جم دجاج مخلي من الجلد والعضم
- 400جم بصل
- 30جم معلقة كبيرة ثوم مفروم
- 100جم بيض
- 20جم ليمونة مخللة صغيرة
- 80جم حلقات زيتون اخضر مخلل
- 60جم فلفل رومي احمر
- 20جم قرن فلفل حامي
- 20جم طحينة
- 20جم صلصة طماطم
- 15جم خل
- 12جم معلقة صغيرة ملح
- فلفل اسود وورق لورا وروزماري وكبابة صيني وقرفة وكزبرة ناشفة وبابريكا وقرنفل وزنجبيل وزعتر وبودرة ثوم وبودرة بصل وحبهان (او المتوفر منهم) او خلطة البهارات العشرة
- 15جم زبدة او سمن بلدي
الطريقة
- نغسل الصدور والوراك المخلية من العضم والجلد ونصفيهم من الماء ثم نقطعهم قطع صغيرة
- نضرب كل المقادير في الكبة ماعدا الفراخ – نفرمهم عجينة ناعمة
- نضرب مكعبات الفراخ نبضات لنحصل على فرم خشن
- نخلط الكل ونقلبهم جيدا مع بعض
- نضع الخلطة في طبق بدون غطاء ونحطه في الفريزر شوية لغاية ما الخليط يتماسك بس قبل ما يتجمد
- نفرد بلاستيك سترتش او ورقة فويل او كيس بلاستيك نكون قاصين جوانبه عشان يبقى مفتوح – ونضع في الوسط الخليط شبه المجمد ونقفل عليه الاول من الجانبين وبعدين نلف بحيث تبقى على شكل اسطواني متساوي مثل اللانشون – ونضعها في الفريزر لتتجمد
- عند الحاجة لطهو برجر نخرج اسطوانة البرجر من الكيس وبسكين حامي نقطع منها شرائح دائرية سمكها 1 سنتيمتر بالتقريب – لو ارفع ممكن تتحروق وتجلد ولو اتخن مش حتستوي كويس من جوة
- نضع اقراص البرجر جنب بعض على جريل او في طاسة تيفال ساخنة ومدهونة بفرشة زبدة على نار اقل من متوسطة
- لما يبقى لون القعر بني نقلبها على الوش التاني – على نار هادية بتحتاج تقريبا 5 دقائق على كل جانب
يقدم مع سلطة يوناني وارز لوكارب او كوسة مشوية – او ممكن يتعمل سندوتشات بورق الكرنب الطازج النى مع شرائح جبن شيدر وحلقات طماطم وبصل وصوص ثومية الزبادي اللذيذة
[text_block id=22829 description=”نظام قاراطاى”]
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق