09 أبريل 2019

برجر دجاج


Grilled Adobo Chicken Burgers. A fusion of delicious Filipino and Mexican style adobo chicken flavors all mixed together and grilled up to make one TASTY chicken burger! These Chicken burgers are simple to make, healthy, gluten free, dairy free, and unreal GOOD! Perfect BBQ food if you ask me! برجر الدجاج طعمه لذيذ ومنخفض الكارب (الكاربوهيدرات) وايضاَ منخفض السعرات – ففيه نصف سعرات برجر اللحم – حنعمله بخليط صدور ووراك مخلية – وممكن بواحد منهم فقط حسب المتوفر عندنا – وحاقولكم على خلطتي السرية اللى حتخلي طعمه الذ من أى رجر تاني

الادوات المطلوبة

  • بلاستيك سترتش او ورق فويل او اكياس بلاستيك نقصها مفتوحة
  • كبة او محضر طعام
  • جريل او طاسة تيفال

المقادير

  • 1000جم دجاج مخلي من الجلد والعضم
  • 400جم بصل
  • 30جم معلقة كبيرة ثوم مفروم
  • 100جم بيض
  • 20جم ليمونة مخللة صغيرة
  • 80جم حلقات زيتون اخضر مخلل
  • 60جم فلفل رومي احمر
  • 20جم قرن فلفل حامي
  • 20جم طحينة
  • 20جم صلصة طماطم
  • 15جم خل
  • 12جم معلقة صغيرة ملح
  • فلفل اسود وورق لورا وروزماري وكبابة صيني وقرفة وكزبرة ناشفة وبابريكا وقرنفل وزنجبيل وزعتر وبودرة ثوم وبودرة بصل وحبهان (او المتوفر منهم) او خلطة البهارات العشرة
  • 15جم زبدة او سمن بلدي

الطريقة

  • نغسل الصدور والوراك المخلية من العضم والجلد ونصفيهم من الماء ثم نقطعهم قطع صغيرة
  • نضرب كل المقادير في الكبة ماعدا الفراخ – نفرمهم عجينة ناعمة
  • نضرب مكعبات الفراخ نبضات لنحصل على فرم خشن
  • نخلط الكل ونقلبهم جيدا مع بعض
  • نضع الخلطة في طبق بدون غطاء ونحطه في الفريزر شوية لغاية ما الخليط يتماسك بس قبل ما يتجمد
  • نفرد بلاستيك سترتش او ورقة فويل او كيس بلاستيك نكون قاصين جوانبه عشان يبقى مفتوح – ونضع في الوسط الخليط شبه المجمد ونقفل عليه الاول من الجانبين وبعدين نلف بحيث تبقى على شكل اسطواني  متساوي مثل اللانشون – ونضعها في الفريزر لتتجمد

  • عند الحاجة لطهو برجر نخرج اسطوانة البرجر من الكيس وبسكين حامي نقطع منها شرائح دائرية سمكها 1 سنتيمتر بالتقريب – لو ارفع ممكن تتحروق وتجلد ولو اتخن مش حتستوي كويس من جوة
  • نضع اقراص البرجر جنب بعض على جريل او في طاسة تيفال ساخنة ومدهونة بفرشة زبدة على نار اقل من متوسطة
  • لما يبقى لون القعر بني نقلبها على الوش التاني – على نار هادية بتحتاج تقريبا 5 دقائق على كل جانب

يقدم مع سلطة يوناني وارز لوكارب او كوسة مشوية – او ممكن يتعمل سندوتشات بورق الكرنب الطازج النى مع شرائح جبن شيدر وحلقات طماطم وبصل وصوص ثومية الزبادي اللذيذة

[text_block id=22829 description=”نظام قاراطاى”]

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق